|
|
|
|
|

פורסם: 05/02/2004 - 22:10
נושא ההודעה: שימוש ביתי בלינוקס. למה? [ננעל]
|
|
אני מבין למה אנשים מריצים לינוקס למשל על שרת זה הגיוני לי מאד מ"ה יציבה וטובה.. אבל מהנסיון שלי בתור מ"ה ביתית היא גרועה מאד.. צריך להלחם איתה שעות בשביל להתקין תכנה (אני מדבר על משתמשים חדשים בתחום) ואם לא יודעים לאבטח אותה כמו שצריך לא צריך גאון בשביל לפרוץ לתוכה (לא כל משתמש הדיוט שמתקין redhat יודע שרצים המון סרוויסים מיותרים כברירת מחדל. אל תבינו אותי לא נכון אני מלא בהערכה למערכת , רק מסקרן אותי לדעת מה מושך אתכם להשתמש בה לשימוש ביתי. לי קשה להבין את זה ולי יש לא מעט נסיון בעבודה על לינוקס ועל יוניקס.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:17
נושא ההודעה:
|
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:17
נושא ההודעה: Re: שימוש ביתי בלינוקס. למה?
|
| Danny : | | לי קשה להבין את זה ולי יש לא מעט נסיון בעבודה על לינוקס ועל יוניקס. |
בכל הכנות, מספיק מעט מאוד ניסיון בלינוקס כדי להתמכר, כך שהכיסוי שלך לא נשמע משכנע במיוחד.
אם אתה לא טכני, נסה לינדוס או משהו קליל יותר, אתה לא חייב לקפוץ למים העמוקים מיד.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:22
נושא ההודעה:
|
|
כל מה שאמרת תקף גם לגבי חלונות:
המשתמש הולך לאיבוד בתוך אשפים, העזרה לא עוזרת בכלום, התקנת תוכנות מזבלת לך את הרג'יסטרי, כל שבועיים יש וירוס קטלני חדש, צריך לפרמט במחזורים קבועים... להמשיך?
אגב, לא צריך להילחם שעות כדי להתקין תוכנה. משתמשים במנהל חבילות (למשל apt בפדורה/RedHat/פדורה או urpmi במנדרייק), וההתקנה מתבצעת בצורה הרבה יותר קלה מבחלונות. יש גם ממשקים גרפיים למנהלי החבילות האלה.
לגבי הגנה על המערכת - שמעת על IPTables ? גם לזה יש ממשקים גרפיים (ראה מדריך וואטספ). התקנת פדורה (לא יודע שאר ההפצות ה"ביתיות") אפילו תציע לך להגן על המחשב בזמן ההתקנה באמצעות חוקי IPTables. את זה חלונות יודעת לעשות?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:24
נושא ההודעה:
|
|
היא חופשית ותמיד תישאר חופשית.
יש בה את תוכנות שימושיות וטובות שאין בחלונות.
הרבה יותר קל להתקין תוכנות.
יציבה, לא צריך לאתחל כל שני וחמישי.
יותר קל לעדכן את המערכת.
שולחנות העבודה שלה יותר נוחים (שולחנות עבודה וירטואלים, הצגה מוקדמת של קבצים, גלילה (shade) ועוד...).
יותר נוח להתקין.
לא צריך להתקין מחדש.
יותר גמישה.
יותר יפה (gnome,KDE,XFCE4).
יותר מעניינת.
יש כמובן עוד הרבה סיבות שאני לא זוכר אותן כרגע.
*היא=Debian GNU/Linux
*אני בה כמערכת הפעלה הבלעדית על המחשב שלי כחודשיים ואני מאד מרוצה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:49
נושא ההודעה:
|
|
DO
NOT
FEED
THE
TROLL
!!!
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 22:54
נושא ההודעה:
|
|
למה טרול??? הבנאדם שאל שאלה ענינית, שאולי נראית לך מיותרת, אבל עם כל הכבוד, זכותו! הוא שאל למה אנשים מריצים לינוקס על המחשב הפרטי, וענו לו.
השאלה שלו הייתה מאוד עניינית, וככה גם התשובות שהוא קיבל. דווקא התשובה שלך לא הייתה ענינית.
וגם נניח שהוא היה טרול: אז אמנם מה שענו כאן לא היה משכנע אותו, אבל אם היה עובר פה משתמש חלונות ששוקל לעבור ללינוקס, אני בספק אם התשובה שלך לא הייתה דווקא מפחידה אותו, לעומת תשובה ענינית שהייתה עוזרת לו מאוד.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:03
נושא ההודעה:
|
אתה רוצה תשובה עניינית ? קבל:
- כמו שכבר אמרו כאן - לינוקס זה התמכרות
- הרבה יותר מעניין להתעסק עם לינוקס מאשר עם חלונות
- גם בתור דסקטופ עדיף מערכת מקונפגת היטב ועושה בדיוק מה שאתה רוצה
- העיצובים, העיצובים
- אני מוצא את ג'נטו הרבה יותר נוחה לתפעול מאשר איכס פי
- החופש
מה עוד ?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:13
נושא ההודעה:
|
וגם אני אענה:
א)להלחם שעות בשביל להתקין תוכנה? כמה זמן לוקח לכתוב urpmi somthing.rpm בקונסול? חצי דקה שלמה?!
ב)קל לפרוץ ללינוקס? ולחלונות קשה? בכל רגע מישהו יכול לפרוץ לך לחלונות ולהרוס לך את המחשב בקלות, אם הוא רק ידע את הip שלך. שלא לדבר על וירוסים, תולעים, סוסים טרוויאנים וכו'
ג)אכן, העיצובים. בחיים לא הייתי יכול לגרום לחלונות להראות כמו הkde שלי  !
ד)המערכת מותאמת אלי, ולא לכסף. ז"א שהמערכת מתאימה לי ולא "לרוב העולם" שזה כמובן השיקול היחיד של מיקרוסופט.
ה)מה אני רוטשילד? (או ליתר דיוק: מה אני, ביל גייטס?), אתה חושב שיש לי כסף לכל תוכנה שימושית? אתה יודע כמה photoshop עולה?! 600$! ולעומת זאת גימפ נותן לי אותה תוצאה תמורת 0! כלום! גורנישט! nothing!
יותר מזה צריך?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:36
נושא ההודעה:
|
| קוד: |
I will not repeat what has been said here, just my 2 cents:
In linux you can automate a lot of complex routines, easily. For example pulling mail for several users working at home, without using a common acount as in 'outlook', and keeping the privacy of everybody.
The ability to run my own site at home.
The knowledge gained by learning new stuff.
HTH,
GPFault
|

|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:36
נושא ההודעה: אוקיי..
|
|
קודם כל אני ממש מקווה שהניסוח שלי לא היה טרולסטי כמו שמישהו פה אמר... אני באמת כאן מתוך סקרנות. עכשיו בקשר לנסיון שיש לי אני עבדתי לא מעט על לינוקס (גם ג'נטו מ-stage1 וגם ראד הט לדורותיה וגם מנדרייק AIR שזה גרסא 7 אני חושב.. בכל מקרה אולי אני מעט לא מעודכן למרות שאני דווקא כן מנסה לחקור טיפה את הנושא. אפילו לא מזמן ביצעתי אצל מכר שלי התקנה של פדורה (שניראית בול כמו RH9 אגב.. אפילו לא הורידו את המילה redhat מכל המקומות) בכל מקרה זאת אפשר לומר הפצה למתחילים יסלחו לי אוהדי הRH למיניהם , וגם שם אמנם יש אופציה לבחור להשתמש בF/w ישר מההתקנה אך עדיין לא ראיתי שום ניהול חבילות מוצלח(וניסיתי מספיק דברים. הדבר היחיד שהיה איכשהו נוח היה APT אבל הוא עדיין לא מספיק ידידותי למשתמש ההדיוט. וכן אני ער לעובדה שיש לזה GUI)תסלחו לי אם אני מוצא את כל מה שמבוסס RPM ממש לא נוח אבל אולי זה אני. זה לא העניין אבל. הקטע הוא שהמשתמש המצוי לא בדיוק מחפש לקרוא FAQים או לנסות להבין מה זה mount כשכל מה שהוא רוצה זה לקרוא את המסמך שחבר שלו שמר לו על דיסקט, או לחפש להבין איך הוא מוחק את התכנה החדשה שהוא התקין - כי עם כל הכבוד פקודות זה טוב ויפה אבל לך תלמד את אמא שלי איך ניהול חבילות במערכות לינוקס עובד. כפי שאני רואה את זה צריך ידע טכני גבוה ע"מ לעבוד חלק על המערכת. נכון , היא מאד מאובטחת (הרבה יותר מWIN אין ספק ,אך לצרכן הממוצע בארץ יותר מעניין "איך אני מפעיל פה את המשחק החדש שקניתי (מישהו אמר צרבתי?) מאשר "האם יש פיירוול בילט אין בתוך הקרנל ?". ובכל מקרה אבטחה זה דבר שיש להשקיע בו בכל מערכת. אני אישית מתקין תמיד את כל הסרוויס פאקים שיוצאים לWIN , יש ל פיירוול ואנטי וירוס מעודכן תמיד , ואני לא מתעסק בכל מני קאזות למיניהן. בנתיים זה נתן לי אבטחה סבירה פלוס. ללא קשר לאיזה מ"ה אני משתמש. עם כל הכבוד אני לא מריץ שרת בבית.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:45
נושא ההודעה:
|
|
יתרון מאוד חשוב בלינוקס לדעתי זה האפשרות לגלח מערכת הפעלה. לדוגמה אני רוצה משהו שישמש לצרכי אבטחת רשת. כלומר FW. אז אני יכול להוריד ממנו כל רכיב תוכנה הכי קטן שלא משרת את הנושא.
לדוגמה, FW לא צריך עליו X, הוא גם לא צריך כל מיני עורכי טקסט, את כל שורת המשחקים שמגיעים עם מערכת ההפעלה ועוד.
וכך בעצם יש לי מערכת בטוחה יותר. זה אולי ישמע לך כמו שימוש לשרתים בלבד, אבל היום אנחנו במצב שברגע שיש לך חיבור אינטרנט קבוע, אתה בעצם הופך לשרת בעל כורחך.
בחלונות הדבר לחלוטין לא אפשרי.
בקטע של קלות התקנה? מנהלי החבילות בהחלט צריכים לעשות את העבודה. אני עם דביאן ולמעט מקרים מאוד חריגים, התקנת תוכנה היא פעולה של שתי פקודות. בוא נגיד שהתקנתי מחשב חדש רק עם מערכת הפעלה בסיסית (בלי X אפילו). פקודה אחת וחיבור אינטרנט ויש לי GNOME מותקן ביחד עם oo.org בלי בעיה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 05/02/2004 - 23:45
נושא ההודעה:
|
אם למישהו קשה לזכור "apt-get install" ו "apt-get remove" אז הוא יכול להשתמש ב synaptic. כל מי שהבין איך להשתמש בהוספה/הסרה תוכנות של חלונות (ולא הרבה מבינים את זה) אז הוא גם יכול להבין איך להשתמש בsynaptic.
http://www.nongnu.org/synaptic/
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:04
נושא ההודעה:
|
|
כן זה הכל נכון טוב ויפה אבל עדיין מפספס לי קצת את הנקודה.
לצורך הדיון ניקח את אמא שלי לדוגמא (רק תזהרו במילים. זאת אמא שלי אחרי הכל)
את אמא שלי לצורך העניין היא בעלת הPC הממוצעת. אם תגיד לה להתקין עמדת F/W ללא X אז היא תסתכל עליך לרגע , ותציע לך פרוסת עוגה (היא אמא אין מה לעשות).
אם תגיד לה: תלחצי על הסמל של החתול לצורך העניין לא עולה משהו יותר טוב לראש. משם היא תוכל לקרוא ולהקיש NEXT NEXT NEXT שזה נשמע מגוחך אבל זה יתרון עצום. מצד שני לך תסביר לאמא שלי מה זה SYNAPTIC איך מורידים את זה ומפעילים משורת הפקודה (מה זה שורת פקודה בכלל? איפה הסמל של החתול.)
ועכשיו.. נאמר ואחותי חזרה הבייתה וכל החברות שלה משחקות כרגע ב babry's dream land אם יש כזה דבר. איך בדיוק אני אמור להסביר לאחותי , שנכון לעכשיו GNU עוד לא הוציאו גרסא למשחק
ו KBarby ישולב רק בגרסאת KDE הבאה.
מסתבר שגם כל מי שבאמת הגיב לי ועובד על המערכת , יש לו ידע טכני גדול הרבה יותר מאשר למשתמש הפשוט.
ושוב, אם לא נראה לכם הנושא חשוב לי שתבינו שאני באמת לא מנסה להתחיל פה מלחמת WIN\LIN אלא אני באמת מחפש טיעונים שיוכיחו לי על איזה צורך בסיסי של משתמש פשוט עונה המערכת אולי בכל זאת , יש משהו שאני מפספס.
נ.ב (koala)
לא כל מי שלא עובד על לינוקס/מאמין במה שאתה מאמין בו/שונה ממך בדעותיו הוא טרול.
אם תשאל אותי - מה שכנראה לא יקרה , ההודעה שלך מעט יותר טרוליסטית משלי.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:04
נושא ההודעה: Re: אוקיי..
|
| danny : | | קודם כל אני ממש מקווה שהניסוח שלי לא היה טרולסטי כמו שמישהו פה אמר... אני באמת כאן מתוך סקרנות. עכשיו בקשר לנסיון שיש לי אני עבדתי לא מעט על לינוקס (גם ג'נטו מ-stage1 וגם ראד הט לדורותיה וגם מנדרייק AIR שזה גרסא 7 אני חושב.. בכל מקרה אולי אני מעט לא מעודכן למרות שאני דווקא כן מנסה לחקור טיפה את הנושא. אפילו לא מזמן ביצעתי אצל מכר שלי התקנה של פדורה (שניראית בול כמו RH9 אגב.. אפילו לא הורידו את המילה redhat מכל המקומות) בכל מקרה זאת אפשר לומר הפצה למתחילים יסלחו לי אוהדי הRH למיניהם , וגם שם אמנם יש אופציה לבחור להשתמש בF/w ישר מההתקנה אך עדיין לא ראיתי שום ניהול חבילות מוצלח(וניסיתי מספיק דברים. הדבר היחיד שהיה איכשהו נוח היה APT אבל הוא עדיין לא מספיק ידידותי למשתמש ההדיוט. וכן אני ער לעובדה שיש לזה GUI)תסלחו לי אם אני מוצא את כל מה שמבוסס RPM ממש לא נוח אבל אולי זה אני. זה לא העניין אבל. הקטע הוא שהמשתמש המצוי לא בדיוק מחפש לקרוא FAQים או לנסות להבין מה זה mount כשכל מה שהוא רוצה זה לקרוא את המסמך שחבר שלו שמר לו על דיסקט, או לחפש להבין איך הוא מוחק את התכנה החדשה שהוא התקין - כי עם כל הכבוד פקודות זה טוב ויפה אבל לך תלמד את אמא שלי איך ניהול חבילות במערכות לינוקס עובד. כפי שאני רואה את זה צריך ידע טכני גבוה ע"מ לעבוד חלק על המערכת. נכון , היא מאד מאובטחת (הרבה יותר מWIN אין ספק ,אך לצרכן הממוצע בארץ יותר מעניין "איך אני מפעיל פה את המשחק החדש שקניתי (מישהו אמר צרבתי?) מאשר "האם יש פיירוול בילט אין בתוך הקרנל ?". ובכל מקרה אבטחה זה דבר שיש להשקיע בו בכל מערכת. אני אישית מתקין תמיד את כל הסרוויס פאקים שיוצאים לWIN , יש ל פיירוול ואנטי וירוס מעודכן תמיד , ואני לא מתעסק בכל מני קאזות למיניהן. בנתיים זה נתן לי אבטחה סבירה פלוס. ללא קשר לאיזה מ"ה אני משתמש. עם כל הכבוד אני לא מריץ שרת בבית. |
ובכן שיסלחו לי כל מעריצי הRH , אבל RH אומנם נפפוצה אבל זה לא אומר שכבר היום לא קיימו טובות יותר למשתמש הביתי.
רד הא טובה בצד העסקי ולא יותר מכך, לדעתי, האם ניסית להתקין אצלך את מנדרייק? כל הדעות שלך ישתנו בין רגע.
לא מתקינים הפצה לפי הפרסום שלה אלא לפי היתרונות שלה, כלומר אם התקנת RH האם שקלת בכלל את העובדה שאין לה מנהל חבילות רשמי חוצמYUM ואתה תתקין בה APT? האם שקלת בכלל את כמות החבילות שיש בה? האם שקלת את התכונות של רד האט? לא כל הלינוקסים אותו הדבר.
לכל אחד יש אפשרויות שונות,
להתקין ולהגיד בצורה כל כך כולנית שאתה לא אוהב את ילנוקס בגלל בעיות תלויות ומנהל החבילות ה"גרוע" כביכול שראית, ולהגיד שיש בעיות בלהפעיל דברים אז זה רק סימן שאתה לא שקלת מה אתה מתקין,
אתה התקנת כהרף עין, וכך גם מחקת את הפצות בלי לבחון אותן יותר מדי.
לדוגמה, האם חשבת לבדוק את מנדרייק? אמנם גם היא למתחילים אבל אני לא חושב שהיא רק למתחילים אלא היא מיועדת לאנשים שרוצים לעבוד נוח, כלומר אלו שמעדיפים נוחות לא קונסולית.
למנדרייק יש מנהל חבילות מעולה אפילו , URPMI ולמנדרייק גם יש מבחר חבילות ענק בהרבה יותר מרד האט (גם אתה זה לא שקלת שבחרת הפצה? או שכן?), למנדרייק יש את SUPERMOUNT שלא תגיד שצריך להסתבך עם MOUNTים כלשהם.
אם נית משחק כלשהוא ואין לך שמץ איך להתקין אותו אז תתקשר לתמיכה הרי שילמת עליו ועל התמיכה.. חוצמזה שכל המשחקים המסחריים ללינוקס באים עם התקנה יפה.. לא קשה לזהות קובץ install.sh בתוך דיסק נכון?
אבטחה - להשקיע זמן במערכת.. מאיפה הגרלת דבר זה? אתה משתמש ביתי ולא שרת של משרד הפנים..
בווינדוס אתה לא משקיע נכון? אתה מתקין את ZONEALARM או כל תוכנה אחרת וסוגר עניין,
בלינוקס יש לך באמת אפשרות להגדיר בצורה הרבה יותר נוחה.
שמעת על GuardDog ? יגדיר לך הכל בצורה נוח הותסגור ענין.
רוצה גם את הפופאפים העמצבנים כמו בזונאלארם? אתה תמיד יכול להתקין KmyFirewall ולקבל גם אייקון של הפיירוול אבל עליו אני כבר לא מבטיח נוחות.
שמשתמש רוצה למחוק את התוכנה שהוא התקין, אתה בעצמך אמרת שניסית את רד האט ואת ג'נטו נכון? ובכן אם ניסית את רד האט, הסתכלת בתפריט? או ש
Add/Remove Programs זה לא בולט מספיק? בג'נטו אתה באמת ציפית לתוכניות נוחות?
סליחה עם הייתי עוקצני פשוט נכנסתי לשוונג של כתיבה ובמקרים כאלה אני עוקצני למדי.. אין לי כל כוונה כזו, זה יוצא לי ככה
חבר שלי לדוגמה שאין לו שמץ בפקודות לינוקס , הבאתי לו את מנדרייק, ותסלח לי אבל אין לו שום בעיה עם לינוקס..
לאחר שהשאלתי לו את TuxRacer (לא החינמי אלא הגרסה המסחרית) שיתקין אצלו, הוא הסתדר עם זה בלי כל בעיה, ולא הוא לא יודע לעבוד עם הקונסול, ולאחר שהוא התקין את Enemy territory ואת כל המשחקי מלחמה שיש החופשיים, כמו אנריל טורנמנט 2002 או אחת השנים האלו, שחבר אחר קנה אז לא הייתה כל בעיה להשאיל ול ולהתקין גם על הלינוקס..
גם Unreal Tournament הראשון שאני אישית מכור אליו, עובד אצלי נפלא והותקן בקלות יחסית.
ואני אסיים בציטוט שלך , "סרוויס פאקים", אכן כך, הSrvice Fuc**im פשוט גורמים לפאקים במערכת...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:14
נושא ההודעה:
|
| danny : | כן זה הכל נכון טוב ויפה אבל עדיין מפספס לי קצת את הנקודה.
לצורך הדיון ניקח את אמא שלי לדוגמא (רק תזהרו במילים. זאת אמא שלי אחרי הכל)
את אמא שלי לצורך העניין היא בעלת הPC הממוצעת. אם תגיד לה להתקין עמדת F/W ללא X אז היא תסתכל עליך לרגע , ותציע לך פרוסת עוגה (היא אמא אין מה לעשות).
אם תגיד לה: תלחצי על הסמל של החתול לצורך העניין לא עולה משהו יותר טוב לראש. משם היא תוכל לקרוא ולהקיש NEXT NEXT NEXT שזה נשמע מגוחך אבל זה יתרון עצום. מצד שני לך תסביר לאמא שלי מה זה SYNAPTIC איך מורידים את זה ומפעילים משורת הפקודה (מה זה שורת פקודה בכלל? איפה הסמל של החתול.)
ועכשיו.. נאמר ואחותי חזרה הבייתה וכל החברות שלה משחקות כרגע ב babry's dream land אם יש כזה דבר. איך בדיוק אני אמור להסביר לאחותי , שנכון לעכשיו GNU עוד לא הוציאו גרסא למשחק
ו KBarby ישולב רק בגרסאת KDE הבאה.
מסתבר שגם כל מי שבאמת הגיב לי ועובד על המערכת , יש לו ידע טכני גדול הרבה יותר מאשר למשתמש הפשוט.
ושוב, אם לא נראה לכם הנושא חשוב לי שתבינו שאני באמת לא מנסה להתחיל פה מלחמת WIN\LIN אלא אני באמת מחפש טיעונים שיוכיחו לי על איזה צורך בסיסי של משתמש פשוט עונה המערכת אולי בכל זאת , יש משהו שאני מפספס.
נ.ב (koala)
לא כל מי שלא עובד על לינוקס/מאמין במה שאתה מאמין בו/שונה ממך בדעותיו הוא טרול.
אם תשאל אותי - מה שכנראה לא יקרה , ההודעה שלך מעט יותר טרוליסטית משלי. |
מצטער שוב אבל אני מתקיף שנית ..
אם יש לך לינוקס על המחשב וקנית משחק ווינדוס או שאחותך קנתה משחק ווינדוס זה בעיה שלה אני חושב לא? היא צריכ הללמוד לקנות דבים למערכת שלה ולא לדברים אחרים, בדיוק כפי שקורה שאני מזמין משחקים מופצים בגרסת לינוקס נפרדת, אז אח שלי הקטן רוצה אותם, אבל מה לעשות, אין לו לינוקס על המחשב (עדיין) אז הוא לא יכול.
יש לחשוב מראש ככה זה.
וכפי שאמרת אא שלך לא מבינה, כמו כל משתמש ממוצע, אבל אם תגיד לה ללחוץ על החתול ואז NEXT NEXT NEXא.. ומה יקרה שזה יהיה חתול שחור? רוב משתמשי הווינדוס יצעקו עליה ויגידו לה "מה עשית!" או שהיא תגיד בעצמה ותתקשר לטכנאי ותגיד "עשיתי משהו וקילקלתי", והרי שזה כלל לא באשמתה, זה באשמת המערכת שמתקלקלת מכל חתול קטן, וזה באשמת מישהו שאמר לה להתקין ולעבוד בלי למצמץ... אם תופיע לה שאלה האם את רוצה לפרמט היא תלחץ אוקיי כי אין לה שמץ מה זה לפרמט נכון?
לכן לאמא אסור להתקין תוכנות! וככה לכל מי שממש לא מבין מה הוא עושה ורק לוחץ על הכפתור שנראה לו הכי הגיוני , כמו NEXT.
אם אחותך רוצה לשחק במשחק ברבי, אז תעשה REBOOT לווינדוס, שאני מוכן להתערב שיש לך גם אופיס, ואף אחד מהם לא רכשת במיטב כספך.
ואני אמשיך עם הדוגמה של חבר שלי,
כמו שאמרתי הוא לא מבין גדול, אבל הוא מבין מספיק בשביל להבין שהווינדוס שלו עשה לא מליון בעיות, והוא עם לינוקס והמחשב שלו תקין ושומר על מהירות ויציבות.
זה אפילו מתחיל לשעמם אחרי זמן מה, שהמחשב בדיוק אותו דבר, לא קורה שהדלקת והופיעה פתאום איזה שגיאה משום מקום או שפתאום המחשב נהיה עגלה ואז יש ל ככה אתגר לנסות להבין מאיפה האיטיות מגיעה.. בלינוקס זה תמיד באותו קצב, תמיד אותו דבר, לא מאכזב?
בקיצר חבר שלי מסתדר יופי עם לינוקס, מדפיס עבודות עם OO, שומע מוזיקה בלי כל בעיה, מוריד מהקאזא ומהאיימש ומאיפה לא?, משחק במשחקים שאם הא רוצה משהו ללינוקס שלו הוא דואג "להשיג" או לרכוש את הגרסה ללינוקס אם יש או לבדו האם WineX מריץ את זה, אם לא אז לא זה מה יש, והוא כמו המון המון אנשים בעולם, דווקא מעדיפים את המשחקים החופשיים....
למרות שEnemy Territory הפך להיות משחק קוד פתוח לני כמה שבועות, כן כן, הקוד שלו שוחרר לחופשי, אבל בכל זאת, בוא כרגע נתעלם ממנו,
אז bzFlag הוא אחד המשחקים הטובים ביותר, וגם המשחק הלא גמור CUBE הוא משחק מעולה , עם מנוע גרפי מעולה, שמעלה את האדרנלין גבוה גבוה, וככה זה נמשך הלאה...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:20
נושא ההודעה: אייל
|
|
אוקי קודם כל לא מצאתי את התשובה שלך עוקצנית כלל , אלא אפילו משכילה משהו.
אכן גרסאות חדשות של מנדרייק אני באמת לא בדקתי . ובזמני לא זכור לי שהיה ניהול חבילות כלשהו למנדרייק. אני באמת אברר על הרבה ממה שכתבת שם. ועל זה תודה לך. כנ"ל לגבי GuardDog גם את זה אני לא מכיר.
דווקא על ג'נטו עבדתי זמן לא קצר משום שהרצתי עליו שרת WEB . תבין, אני דווקא מאד נהנה ללמוד ואין בעיה עם קצת RTFM אפילו בשמחה אני נהנה מזה. דווקא אם היית נותן לי לבחור הפצה כלשהי להריץ על הPC שלי בבית כנראה הייתי בוחר בג'נטו.. אבל לא הייתי ממליץ עליה לאף אחד שאני מכיר.
בנוגע למנדרייק שדאגת לשבח , אני אכן אבדוק את הגרסא האחרונה, ואת התכנות שהמלצת עליהן.
יש לי מחשב שאין לי הרבה מה לעשות איתו זרוק איפשהו פה..
אני חושב שאני אתקין , באמת עבר יחסית הרבה זמן מאז שעבדתי על לינוקס לאחרונה.
ואם זה מעניין מישהו (למרות שקיבלתי את הרושם שמסתכלים כאן עליי כעל "טרול") אני גם בשמחה יפרסם את ההתרשמויות שלי מהמערכת.
אגב לא הכרזתי בצורה קולנית שאני לא אוהב את לינוקס בגלל בעיות תלויות וכו' אבל אכן זה בשבילי גורם די חשוב אני מקווה שזה מובן כעת
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:34
נושא ההודעה: Re: אייל
|
| Danny : | אוקי קודם כל לא מצאתי את התשובה שלך עוקצנית כלל , אלא אפילו משכילה משהו.
אכן גרסאות חדשות של מנדרייק אני באמת לא בדקתי . ובזמני לא זכור לי שהיה ניהול חבילות כלשהו למנדרייק. אני באמת אברר על הרבה ממה שכתבת שם. ועל זה תודה לך. כנ"ל לגבי GuardDog גם את זה אני לא מכיר.
דווקא על ג'נטו עבדתי זמן לא קצר משום שהרצתי עליו שרת WEB . תבין, אני דווקא מאד נהנה ללמוד ואין בעיה עם קצת RTFM אפילו בשמחה אני נהנה מזה. דווקא אם היית נותן לי לבחור הפצה כלשהי להריץ על הPC שלי בבית כנראה הייתי בוחר בג'נטו.. אבל לא הייתי ממליץ עליה לאף אחד שאני מכיר.
בנוגע למנדרייק שדאגת לשבח , אני אכן אבדוק את הגרסא האחרונה, ואת התכנות שהמלצת עליהן.
יש לי מחשב שאין לי הרבה מה לעשות איתו זרוק איפשהו פה..
אני חושב שאני אתקין , באמת עבר יחסית הרבה זמן מאז שעבדתי על לינוקס לאחרונה.
ואם זה מעניין מישהו (למרות שקיבלתי את הרושם שמסתכלים כאן עליי כעל "טרול") אני גם בשמחה יפרסם את ההתרשמויות שלי מהמערכת.
אגב לא הכרזתי בצורה קולנית שאני לא אוהב את לינוקס בגלל בעיות תלויות וכו' אבל אכן זה בשבילי גורם די חשוב אני מקווה שזה מובן כעת |
אף אחד לא מסתכל עליך כטרול, אני אישית רואה אותך כאחד שפספס את הדבר היפה ביותר במחשב.
אני לא אומר שלמנדרייק אין חסרונות, אותם אתה בוודאי תחווה על בשרך, כי למנדרייק יש מעט בעיות יציבות.. אבל לא משה שהעדכונים לא יכולים לפתור.
מה שכן אני התכוונתי לקחת את מנדרייק כדוגמה להפצה שהיא כן נוחה, דובר על אנשים שלא מצליחים להסתדר עם מחשבים אז נתתי לדוגמה שמנדרייק נוחה ביותר, וזה לא נכון להגיד שאי אפשר להסתדר בלי לקרוא תיעוד.
אם זאת אם אתה מוכן לקרוא תיעוד אז אני כמובן ממליץ על ג'נטו בעיניים עצומות אך שוב, ששם באמת עליך להכיר את הmount, לקרוא תעוד ולשלוט יחסית טוב בגוגל ובלינוקס.
ג'נטו מעולם לא אמרה שהיא רוצה להיות ההפצה השפוטה ביותר שיש, אבל אצלי לדוגמה היא ההפצה הכי נוחה וטובה שהשתמשתי בה.
רד האט, שתפסה, ותאמת אין לי מושג למה, המון המון מעריצים, לדעתי נופלת חזק. פדורה זה הפתרון היחידי שיציל אותה, וגם עצם העובדה שקרנל 2.6 יצא סוף סוף. אז הם לא יטרכו עדיין להשאר עם OSS המעצבן.
אך בכל זאת בפדורה יש המון חסרונות ושטויות שהם עושים מסיבות לא ברורות, העובדה שהם בחרו להכניס את YUM להפצה למרות שהוא עגלה יותר מAPT, וAPT הרבה יותר עדיף כך לדעת הרוב, וזה ידוע, הם בחרו להשאר עם OSS המעצבן, ולהעיף את התמיכה בMP3.
הxmms-mp3 לא באמת מחזיר את התמיכה בMP3, כלומר שים לב שבפדורה-רד האט, RhythmBox עדיין לא ינגן לך MP3 וגם לא TOTEM.
בקיצור החברה שלובשים כופעים אדומים עשו סדרת טעויות פאאלית שבתקווה בפדורה יצליח לתקן, רד האט תוכל לחזור לשמה הטוב, ולהראות כמה היא באמת יכולה.
אם זה יקרה.. אולי סוף סו נזכה לחבילות תוכנה נורמליות.
אגב אם תשאל אותי, עד לפני פדורה (שרק שם הוסיפו את YUM..), לא האמנתי הרבה ברד האט, ששואלים אותי היום על יתרונות של לינוקס, חלק בלתי נפרד אצלי מהפצה רצינית בראש זה מנהל חבילות.
הפצה בלי מנהל חבילות לדעתי היא הפצה חסרת טעם, ואנחנו רואים הרבה כאלה כמו לייקוריס, שהרי רוצה שיקנו אותה, אבל מה הטעם לקנות הפצה בלי אף חבילות מוכנות אליה? ועוד אין לה מנהל חבילות..
לעומת זאת SuSe גם נוחה, כך אומרים, וגם YaST יודע לנהל חבילות ולמרות שהוא בכלל גרפי.
לכן מנהל חבילות רציני, מראה על רצינות ההפצה, כמו EMERGE, APT-GET, URPMI שהם השלושה החזקים לדעתי.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:38
נושא ההודעה:
|
|
אני לא לגמרי מסכים עם כל מה שנאמר פה, אז הנה התגובה הקצרה שלי.
שאלת למה אנחנו משתמשים בלינוקס בצורה ביתית, וענינו לך. אמרת שכל זה טוב ויפה, אבל זה לא מעניין את המשתמש הממוצע, ושהמשתמש הבייתי לא רוצה APT אלא add/remove programs. שמע, יכול להיות שזה מה שמחפש המשתמש הממוצע הרגיל. אבל זה העניין - רוב מי שתמצא בפורום הוא לא המשתמש הממוצע בישראל, הוא משתמש מתקדם הרבה יותר. בדרך-כלל לפחות.
לינוקס, לדעתי, לא מתאימה לרוב השוק הישראלי כרגע. ואני חושב שרוב חברי הפורום יסכימו איתי. אבל, לאלה שהיא כן מתאימה להם - היא יכולה להיות בדיוק מה שהם צריכים ורוצים.
זאת הסיבה שאני משתמש בלינוקס.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:40
|
| אייל : | ולהעיף את התמיכה בMP3.
הxmms-mp3 לא באמת מחזיר את התמיכה בMP3, כלומר שים לב שבפדורה-רד האט, RhythmBox עדיין לא ינגן לך MP3 וגם לא TOTEM.
|
זו דווקא לא אשמתם של המפתחים של RH/פדורה - מגבלות רישוי בארה"ב לא מאפשרות להוסיף תמיכה ב-mp3 (ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות  )
בכל מקרה אפשר לסדר את זה (אפשר למצוא מידע בחיפוש בפורום).
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 00:51
|
| Anonymous : | | אייל : | ולהעיף את התמיכה בMP3.
|
זו דווקא לא אשמתם של המפתחים של RH/פדורה - מגבלות רישוי בארה"ב לא מאפשרות להוסיף תמיכה ב-mp3 (ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות )
בכל מקרה אפשר לסדר את זה (אפשר למצוא מידע בחיפוש בפורום). |
האם אני לא כרגע הדגשתי את הפתרון? להתקין את xmms-mp3 זה הפתרון, אבל שוב החבילה הזסאת משקנת את XMMS בלבד ולא את כל שאר התוכנות.
וחוצמזה, אם כרגע נתעלם מהMP3, עד שהם לא יקלטו לעבור לALSA, והם ישו את זה בלית ברירה למזלנו, ועד שהם לא ישימו מנהל חבילות נורמלי ויכניסו קצת תוכנות להפצה, כמו תוכנות שיתוף קבצים, הם לא יהיו פופולריים בקרב משתמשים ביתיים.
להשיג חבילה של kmldonkey או giFT לר האט זהסיפור לא מהעולם הזה, יש כאלה אבל קשה להשיג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 01:09
|
[quote="אייל"] | Anonymous : | | אייל : | ולהעיף את התמיכה בMP3.
|
וחוצמזה, אם כרגע נתעלם מהMP3, עד שהם לא יקלטו לעבור לALSA, והם ישו את זה בלית ברירה למזלנו, ועד שהם לא ישימו מנהל חבילות נורמלי ויכניסו קצת תוכנות להפצה, כמו תוכנות שיתוף קבצים, הם לא יהיו פופולריים בקרב משתמשים ביתיים.
להשיג חבילה של kmldonkey או giFT לר האט זהסיפור לא מהעולם הזה, יש כאלה אבל קשה להשיג |
יש גם Kernel עם ALSA בעדכונים הרשמיים של פדורה.
RhythmBox מנגן אמפי3 בלי בעיה, רק שזאת תוכנה מעפנה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 01:25
נושא ההודעה:
|
|
אמא שלך לא תוכל גם להתקין חלונות אם תתן לה. היא בטח לא מבינה מה זה עדכוני אבטחה ומה עושים כשזה נתקע, או יותר גרוע שזה דופק משהו אחרי העדכון. היא גם מן הסתם לא הייתה בטוחה איפה נמצא מה אם היא לא הייתה מורגלת להשתמש בחלונות ממקום העבודה או איפה שזה לא יהיה. היא לא טבולה ראסה. אז הדוגמות האלו באמת מטופשות. עסקתי מספיק זמן בהדרכה של משתמשים בעבודה בסיסית עם המחשב, אין ואני חוזר ואומר אין שום דבר אינטואטיבי במחשבים למשתמש שהוא לא טכני. אתה מדבר מנקודת מבט של משתמש או power user ולא הדיוט. הקושי למשתמש כזה להתמצא בלינוקס איננו שונה מאשר משתמש בחלונות.
לגבי כל השאר לינוקס במקום העבודה וכן הלאה זה סיפור אחר. שם זה עוד פחות בעייתי וממש לא משנה אם יש לפקיד לינוקס, מק או חלונות. זה הכל אותו דבר ומי שמתחזק זה מנהל המערכת שלכל היותר יגלה שהרבה יותר קל לו לנהל רשת של 200 מחשבי לינוקס מאשר חלונות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 01:30
נושא ההודעה: 3 סיבות למחשבה ...
|
|
לדעתי האישית יש משהו בדיברך danny אבל ...
קודם כל בכדי להשתמש במערכת הפעלה או כל תוכנה מסחרית אחרת אתה זקוק להחזיק ברשיון
כלומר כל משתמש מצוי, כן זה שבקושי יודע ללחוץ על כפתור "חתול" .. צריך להוציא הרבה כסף לפני שהוא בכלל יכול ללחוץ על אותו "חתול" ...
כן, כסף זו הסיבה הראשונה שאני חושב שצריכה לענות לך ולאו דווקא נחות/אמינות/בטיחות וכו'
סיבה שניה - זה הכול תלוי למה רגילים. יש אנשי מקינטוש שלא מוכנים לגעת ב מערכת חלונות. והיו אנשי דוס שלא היו מוכנים לגעת ב חלונות 3. אז מה זה אומר? לא שחלונות קלה יותר או פחות, אלא שזה מה שרוב המשתמשים מכירים ואת הידע הזה הם מעבירים לחבריהם.
כלומר זהו ידע חברתי שצומח, ולכן ככול שיהיו יותר משתמשי גנו-לינוקס גם יהיה יותר קל להשתמש בגנו-לינוקס. ואתה יודע מה - ככול שיהיו יותר משתמשי גנו-לינוקס יהיו גם יותר משחקים (גם מסחריים) שהאחים הקטנים שלך ירצו לשחק בהם שמיועדים לגנו-לינוקס
סיבה שלישית - ופה אני כבר נכנס כבר לאידאולוגיה. מערכת מבוססת גנו-לינוקס מכילה בתוכה מסר חברתי.
תוכנה היא ידע - וידע כמו כוח יש לחלוק. כן אני יודע שיש בזה מימד של ניגוד לקפיטליזים (אבל גם מימד של דמוקרטיה), אך אולי אפשר לראות בזה את המימד הממתן שלו.
שלא תקבלו פה רושם שאני קומוניסט ...
עבדתי בחברות קפיטליסטיות למדי בעבר, וגם הרווחתי מזה יפה וכך אני מתכוון לעשות גם בעתיד ...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 07:28
נושא ההודעה:
|
|
דני, התשובה היא פשוטה - לינוקס לא מתאימה למשתמשים חסרי נסיון (תקרא לזה פשוטים, חסרי נסיון, אותו דבר).
התשובה הפחות פשוטה - סבלנות. כמו שנאמר: "איפה שיש חלל ריק, תמיד יש משהו שנכנס כדי למלאות אותו". לא יקח הרבה זמן עד שנראה הכשרה של לינוקס למערכת הפעלה ביתית שגם משתמשים חסרי נסיון טכני רב יוכלו להפעיל אותה בקלות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 08:01
נושא ההודעה:
|
תוריד PCLinuxOS. זה בגרסת בטא, אבל אני חושב שזה יהיה מספיק טוב בשבילך. אתה צורב את זה, מכניס לכונן, עושה איתחול למחשב ויש לך לינוקס (בלי שהוא יגע בדיסק הקשיח שלך).
אתה כמבן לא יכול להתקין ולהסיר תוכנות מהדיסק, אבל אתה יכול לראות את SYNAPTIC. אמא שלך לא צריכה להוריד את זה, כי זה בא עם ההפצה, גם לא צריך להפעיל את זה משום שורת פקודה, יש אותו בתפריט.
נכון, כל מי שהגיב פה יש לו ידע טכני גבוה. כי פשוט אנשים שאין להם ידע טכני פשוט מרוצים מהמערכת. אחותי עובדת הרבה על לינוקס, אבל היא אף פעם לא שמעה את המילה "לינוקס", משום שהיא רק צריכה לגלוש, לדבר בICQ ולערוך מסמכים, בדיוק מה שהיא עשתה כשהיה חלונות במחשב, רק עכשיו זה לא קורס עושה הרבה פחות בעיות.
http://www.pclinuxonline.com/pclos/html/screen_shots.html
תוריד את זה ותפעיל את זה. אחרי זה אני רוצה לשמוע את התגובה שלך.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 10:27
נושא ההודעה:
|
| chipi : | אני לא לגמרי מסכים עם כל מה שנאמר פה, אז הנה התגובה הקצרה שלי.
שאלת למה אנחנו משתמשים בלינוקס בצורה ביתית, וענינו לך. אמרת שכל זה טוב ויפה, אבל זה לא מעניין את המשתמש הממוצע, ושהמשתמש הבייתי לא רוצה APT אלא add/remove programs. שמע, יכול להיות שזה מה שמחפש המשתמש הממוצע הרגיל. אבל זה העניין - רוב מי שתמצא בפורום הוא לא המשתמש הממוצע בישראל, הוא משתמש מתקדם הרבה יותר. בדרך-כלל לפחות.
לינוקס, לדעתי, לא מתאימה לרוב השוק הישראלי כרגע. ואני חושב שרוב חברי הפורום יסכימו איתי. אבל, לאלה שהיא כן מתאימה להם - היא יכולה להיות בדיוק מה שהם צריכים ורוצים.
זאת הסיבה שאני משתמש בלינוקס. |
ובתפריטים של מנדרייק יש add/remove programs

|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 11:52
נושא ההודעה:
|
|
ממש לא ברור לי למה אומרים שבלינוקס קשה להתקין תוכנות.
כל פעם שניסיתי להתקין תוכנה בחלונות, קודם כל הייתי צריך להפרד מהרבה כסף אבל זה באמת משני.
אחר כך נשברו לי כל התוכנות האחרות שהתקנתי קודם אז נאלצתי להסיר את מה שהתקנתי ולהתקין מחדש וגם זה לא תמיד עבד.
בלינוקס זה מעולם לא קרה לי.
התקנת תוכנות בלינוקס יש הרבה דרכים APT, URPMI וכד' אני לא מדבר על RPM מי משתמש בכלי כמו RPM כאשר יש כלים יותר טובים?
ולנסות להשוות RH לחלונות, גם זה לא נכון, גם חברת Red-Hat בעצמם אומרים שהם אינם מתאימים לשולחן העבודה אז בבקשה לא לקחת אותם כדוגמה.
האם צריך להיות מומחה אבטחה בשביל להתקין לינוקס ביתי? מה פתאום האם התקנת פיירוול בבית בכלל דרושה? לא בכלל לא.
כאשר לא מתקינים שרתים לא צריך פיירוול כי אין תוכנות שיאזינו לפורטים.
בחלונות כאשר היא מותקנת אוטומטית יש הרבה שירותים פתוחים ומאד מסוכנים לדוגמה RPC שבלינוקס זה לא מותקן בברירת מחדל ברוב ההפצות עד כמה שאני יודע וגם אם מותקן אז ברור שזה לא פתוח לכל.
אז כבר ברור שחלונות הרבה פחות בטוחה.
האם יותר קל להשתמש בחלונות? לדעתי בלינוקס הרבה הרבה יותר קל להשתמש אבל זו דעתי כל אחד זכותו לחשוב אחרת.
אני לא בא לשכנע אף אחד כל מי שרוצה להמשיך להשתמש בחלונות שימשיך אבל...
כאשר לא תישאר לו תמיכה כי מיקרוסופט יפלו, שלא יבוא בטענות.
למרות שמיקרוסופט נראית לכולם יציבה זה כלל וכלל לא כך, היא על כרעי תרנגולת מתים מפחד, בקרוב מאד הם יגיעו למקומם האמיתי מיקרו = קטן.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 12:00
נושא ההודעה:
|
אני השתמשתי לראשונה במחשב 286 xt בעל 2 צבעים. זה היה בגיל 11 , והשנה היתה 86 .
מערכת ההפעלה הייתה דוס - רק כתיבת פקודות... אז בתור ילד שלא הייתה לו הבנה גדולה במחשבים אני לא זוכר שהייתה לי בעייה להעלות משחקים ע"י שימוש בפקודות דוס. זה פשוט מה שהיה אז.
לעומת זאת אני די מזדעזע כל פעם מחדש כשאני פוגש אנשים שאין להם ידע טכני במחשבים , אבל הם עובדים כבר תקופה ארוכה על מחשב והם לא יודעים מה זה שולחן עבודה.
דוגמא למשפט שאמר לי מישהו שנתתי לו תמיכה דרך הטלפון: "נו , עשיתי מה שאמרת לי ולא קורה כלום. אז תתאר לי מול העיניים מה אתה רואה אני אומר לו. אני רואה את התמונת נוף ששמת לי ובתוך התמונה יש כמה ציורים קטנים.
או מיי גוד , אפילו הוא לא ידע שזה אייקונים -צלמיות בעברית.. גם להגיד שהוא נמצא בשולחן העבודה , הוא לא יודע מה זה שולחן עבודה...
ונתקלתי בהרבה מקרים ימזעזעים לא פחות.
מה אני רוצה להגיד בזה? שמי שאין לו כוח , זמן או שכל ללמוד קצת על המערכת שעליה הוא עובד אז לא משנה אם זה ווינדוס או לינוקס - התוצאה המזעזעת תהיה אותה תוצאה: חוסר הבנה שעלול להוביל להרס המערכת. וזה דבר שאני נתקל בו ביום יום כאשר אני נותן תמיכה טכנית בשעות הערב בבתים של אנשים כאלה שברגע אחד של next גרמו לי להרוויח עוד כמה גרושים.
מערכת ההפעלה חלונות xp היא אכן קלה. קלה להריסה. נכון שהיא הרבה יותר יציבה מווינדוס 98 אבל עדיין , זיפת נשאר זיפת.
כל הזבל הזה שמותקן כאשר אתה לוחץ על אישור בלי לקרוא. למה מיקרוסופט לא דואגת לחסום באופן דיפולטי קטיב איקסים ופלאגינים ממקורות לא ידועים....?
ומי אשם? מיקרוסופט , או הבנאדם ההדיוט שלוחץ על נקסט בלי לקרוא....?
ואני אסייים בזה שאני אומר שכל אחד פה צדק במשהו מסויים כך שאין פה שחור או לבן אלא הרבה גוונים של אפור.
ווינדוס קלה לשימוש בשביל אמא של דני , או אפילו בשביל סבתא שלו ולא סתם נאמר על ווינדוס שהיא כל כך קלה לשימוש ש "תלחצי פה סבתל'א והכל כבר יסתדר מעצמו..."
מצד שני , כאשר לא יודעים מה עושים: "תלחצי פה סבתל'א והכל כבר יתחרבש בעצמו..."
אני מקווה שעזרתי לך ,
וולפסיין.
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 06/02/2004 - 12:57
נושא ההודעה:
|
|
שימוש ביתי בחלונות. למה?
|
|