פורסם: 19/01/2007 - 18:25
נושא ההודעה: איך לקדם את לינוקס ?
|
|
אני מקווה שאני לא מעלה משהו שכבר ניטחן בעבר, אבל חיפוש לא העלה משהו רלוונטי.
בעקבות שני דיונים חמים ("הודעות שנאה בפורום" ו-"הנוסחה לחישוב הזמן עד שמיקרוסופט תיפול."), חזרה ועלתה בי שאלה שקיננה בי זמן מה.
איך לקדם את לינוקס למשתמשים ביתיים ?
הכיוון של השוואה והעברת המסר (לא משנה אם הוא נכון או לא) ש"לינוקס טובה יותר" לא מוצלח, כי הוא יוצר "אנטי" אצל משתמש החלונות.
הכיוון של "זה חינם, זה חופשי" גם הוא אינו תקף כי 90% מהמשתמשים הביתיים לא קונים את חלונות בכסף.
אני אישית חושב שראוי לקדם את לינוקס למשתמשים ביתיים, וזה בסופו של דבר גם יגרום להעלאת איכות המערכת.
ברור שהמערכת לא מתאימה לחלק מהמשתמשים, אבל אצל רוב המשתמשים הממוצעים (אינטרנט, מסמכים, דוא"ל, סוליטייר, אחסון כמו תמונות וכו') המערכת עושה את העבודה יופי.
השאלה שלי היא - מה הגישה שבה יש לנקוט כדי לגרום לאנשים לפחות לנסות על מנת שישתכנעו שיש משהו אחר (ולדעתי גם יותר טוב) ?
אני לא שואל על איך לקדם את המערכת עצמה (שיפור קוד, הוספת תוכנות וכו') כי לדעתי זה
לא מה שיגרום למערכת להיות יותר פופלרית בקרב המשתמשים הביתיים...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 18:36
נושא ההודעה:
|
|
לדעתי להראות לאנשים לינוקס עובד, זה מספיק ועושה את העבודה מצויין. פשוט צריך להעלות את המודעות שקיים כזה דבר בשם לינוקס ושזה אשקרה עובד. אני אתן לך דוגמה קטנה: התקנתי במעבדת מחשבים בבצפר שלי אובונטו על כמה מחשבים. המון תלמידים שראו אובונטו עובד עם בריל חשבו שזה חלונות והתחילו לשאול אותי איך עשיתי את זה וכו'. אז הסברתי להם שזה לא ווינדוס אלא לינוקס. התגובות התחלקו ל2: החלק הראשון לא ידע מה זה לינוקס בכלל אז הסברתי להם, והחלק השני, שהיה יותר קטן שאל אותי משהו בסגנון "איך יכול להיות שזה לינוקס וזה עובד???"
בנוגע לאנשים שמכירים אותי וידעו שזה לינוקס התוגובה הייתה "וואי זה ממש יפה! הרבה יותר מווינדוס!" והם סה"כ ראו את הברירות מחדל של אובונטו עם הכתום המזעזע עוד לפני שהתקנתי בריל.
עזבו מלחמות והשוואות. זה פשוט לא יוביל לשום מקום. רק יביא הרבה עצבים לשני הצדדים. הסקרנות האנושית יכולה לקדם לינוקס לבד. פשוט צריך לגרום לאנשים לדעת שזה קיים. זה הכל!
_________________ | קוד: | __
/ \
O/\O
<| \/ |>
\ .. /
This is TUX. Copy TUX into your signature to help him on his way to world domination! |
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 18:53
נושא ההודעה:
|
|
גישה קצת שונה - תמצא את הדבר שהכי מפריע לך בלינקס היום (או לחילופין מה שהכי חסר לך) ותקדם אותו. זו יכולה להיות בעיית תוכנה, עיצוב, תרגום מדריכים וכו'...
אגב - אתה לא חייב להיות מפתח כדי להביא לשיפורים בתוכנה, לפעמים מספיק דיווח מדוייק על באג או מייל למפתח כדי שנושא יטופל.
אם כל אחד יתעמק בנושא שהכי מפריע ויגיע לפתרון שאפשר להחזיר הלאה לקהילה ה"מוצר" שאתה מנסה לקדם יהיה טוב יותר והוא יתקדם לבד... יש היום מודעות די יפה לעובדה שלינוקס קיים, הבעיה היא שכדי שמישהו שרגיל לחלונות יעשה את המעבר לא מספיק שהאלטרנטיבה תהיה יותר טובה - היא צריכה להיות הרבה יותר טובה...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 19:03
נושא ההודעה:
|
|
תכתוב תוכנה.
תכתוב תוכנה טובה.
תמצא תוכנה שיש לה בעייה ותתקן אותה (אל תצביע, אני לא ממש חושב שזה עוזר)
כל השאר זה שטויות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 20:04
נושא ההודעה:
|
| elcuco : | תכתוב תוכנה.
תכתוב תוכנה טובה.
תמצא תוכנה שיש לה בעייה ותתקן אותה (אל תצביע, אני לא ממש חושב שזה עוזר)
כל השאר זה שטויות. |
אני לא כל כך מסכים שזה הפיתרון העיקרי.
תוכנה טובה בלינוקס יש, אומנם יש בעיות אינטגרציה ...
תתחיל לכתוב ולתחזק תיעוד (למרות שמעטים תורחים לפנות לקרוא).
האמת מה שבאמת חסר, הוא משהו שדיי מובן לכולנו וכנראה בגלל זה אין עליו כלום.
אין כמעט שום דבר על תוכנה חופשית ואידאולוגיה וכו'.
ומהמעטים שיש צריך לחפור ולהתעמק ואף להתאמץ בשביל להגיע אליהם.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 21:33
נושא ההודעה: פשוט תעשה משהו.
|
|
כל דבר שעושים שמזכיר, מעודד, מסביר, מראה, מדגים או סתם מעוררות מודעות יכול לעזור.
לכתוב תגובות בווינט, להראות לחברים שולחן עבודה תלת ממדי, להתקין למישהו, לדבר על זה עם השכנים, החברים ועם כל מי שרק אפשר. להתקין אופן אופיס, שועל האש וגימפ על כל מחשב שאפשר לשים עליו יד.
אבל בעיני, הכי חשוב, זה פשוט להתקין, להתקין להתקין. קניתי לאחותי כרטיס מסך כדי שהיא תוכל לעבוד על המחשב שלה עם בירל. איזו התלהבות, "עכשיו אני אוהבת מחשבים", "זה כל כך יפה" וכו' וכו'. פשוט להתקין ולתמוך, עד שהשוק יהיה מספיק גדול שחנויות יעניקו תמיכה גם הן.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 22:02
נושא ההודעה:
|
|
אני אשמח אם כל אלו שכותבים תיעוד, הסברים, מדגימים לאנשים יסבירו לי איך לגרום לאופן אופיס לייבא את המסמכים שאני מקבל בתורה טובה.
אני אשמח אם יראו לי תוכנה שמתחברת ל־MSN ועובדת לשביעות רצוני.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 22:22
נושא ההודעה:
|
| ציטוט: |
אני אשמח אם כל אלו שכותבים תיעוד, הסברים, מדגימים לאנשים יסבירו לי איך לגרום לאופן אופיס לייבא את המסמכים שאני מקבל בתורה טובה.
|
אתה המודע לעובדה שמיקרוסופט לא משתפים פעולה?
מעבר לזה צריך להשקיע הרבה רק באופן אופיס והפורמטים של מיקרוסופט רק כדי לעזור לפרוייקט ולעלות את התמיכה.
תוספת:
| ציטוט: |
אני אשמח אם יראו לי תוכנה שמתחברת ל־MSN ועובדת לשביעות רצוני.
|
מה רע בגיים?
מלבד שהיא קורסת מידי פעם
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 22:31
נושא ההודעה:
|
|
אתה אומר שהיא קורסת, ואתה ממליץ את זה לאנשים?
אצלי למשל היא בכלל לא מתחברת ל־msn.
kopete מתנתקת כל דקה וחצי (וזה מקפית הודעות על מסך).
אני משתמש כרגע ב־amsn שלמעט הממשק הממש ממש ממש ממש זוועתי (וחוסר מוחלט של תמיכה בעברית) הוא סביר.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 22:59
נושא ההודעה:
|
|
דיאגו, אני חושב שנדב רק התלוצץ.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 23:12
נושא ההודעה:
|
| elcuco : | אני אשמח אם כל אלו שכותבים תיעוד, הסברים, מדגימים לאנשים יסבירו לי איך לגרום לאופן אופיס לייבא את המסמכים שאני מקבל בתורה טובה.
אני אשמח אם יראו לי תוכנה שמתחברת ל־MSN ועובדת לשביעות רצוני. |
אני אכן מסכים עם Elcuco. רוצים לקדם - תכתבו קוד...
יש רשימה **ענקית** של באגים שקשורים לעברית שקיימים:
- בכמה דפדפנים/מעבדי תמלילים אפשר לראות ניקוד כמו שהוא צריך להיות?
- מתי לא יהיו בעיות בכיווניות ב-Gaim.
- מתי יהיה אפשר לשלוח קבצים ב-ICQ ב-gaim
- מתי יהיה מעבד תמלילים קל שתומך בעברית ראוי לשמו (או מתי AbiWord ועברית יתיידדו).
- מתי עורכי ASCII של KDE יכירו בעברית (kate, quanta ועוד).
- מתי מקשי קיצור בעברית יעבדו בשועל
- מתי רוב נגני וידיאו שיתמכו בכתוביות בעברית - מהקופסה (כולל כיווניות וקידודים)
בקיצור - אפשר לדבר המון - אבל מה שחסר זה מעשה...
_________________ קזית 3 - קנופיקס עברי.
BiDiTeX - תמיכה בכיווניות ל-LaTeX.
CppCMS - פיתוח ל־web ב־++C.
גם לי יש בלוג
נערך לאחרונה על-ידי ארתיום בתאריך 19/01/2007 - 23:14, סך-הכל נערך פעם אחת
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 23:13
נושא ההודעה:
|
|
אני אשתדל לענות לרובכם, כפי שאני רואה את הדברים:
1 - לסייע לקידום טכני של הפצה\תוכנה בכל צורה שהיא (תכנות נטו, דיווח על באגים, כתיבת מדריכים וכו') לא יקדם את המערכת בצורה משמעותית. לדעתי כמובן.
יש מן חסם, שאינו שייך לרמת התיעוד או רמת התוכנה הקיימת, שגורם לאנשים לא לנסות ברצינות.
נתתי לחבר שלומד איתי CD של kubuntu (מקורי שקיבלתי בדואר). אפילו העליתי את המערכת מה CD על אחד המחשבים במכללה והראיתי לו. הייתה התלהבות ראשונית של 5 דק', הוא לקח את הדיסק ואמר שיתקין וישחק.
הוא העלה את ה CD פעם אחת בבית, ומעבר לזה כלום.
לא מדובר על אדם ללא כל ידע בסיסי במחשב, אלא סטודנט להנדסה (ואחד המצטיינים), ולמרות זאת זה לא תפס ואפילו לא במעט.
הטיעון העיקרי היה - אני שולט בחלונות טוב מאוד, בשביל מה עכשיו להתחיל ללמוד מע' חדשה ?
התיעוד ומגוון התוכנה מעולה לדעתי למשתמש הממוצע שלא דורש כלי X או Y ספציפי מאוד לעבודתו.
מבחינת איתור מידע לפתרון בעיות, אין הבדל בין חלונות ללינוקס, ואולי דוקא לינוקס מובילה בתחום באופן משמעותי. חיפוש בגוגל - פיתרון לבעיה ב 90% מהמקרים.
אידיאולוגיה של קוד פתוח - לא מעניין את הרוב המוחלט של המשתמשים הביתיים. הם רוצים מחשבל שישמש אותם, מה זה משנה אם זה חינם\גנוב\"חבר הביא לי" ?
תגובות ב YNET או כל אתר חדשות אחר, לדעתי, מפספס את המטרה בגדול. בינינו יש לא מעט שפונים בגישה לא נכונה של "חלונות זה חרא, רק לינוקס", וזה מה שגורם אנטי אצל הקוראים האחרים.
הדבר היחיד שאני כן מסכים איתו עד כאן - להתקין. התקנתי במחשב של האחים שלי אחרי שחלונות קרסה ערב אחד. במשך מספר ימים הם התמודדו טוב עם המערכת (אחד מהם, עם הסבר טלפוני שלי, התקין את sim במקום kopete והגדיר אותו עם עברית תקינה)
אם לא היו מתקיימים שני התנאים הבאים, הם היו נשארים עם המערכת עד היום:
1. המשחקים שהם אוהבים לא רצים על הפלטפורמה החדשה
2. לחץ מכיוון אמא שלי ש"זה לא מראה אתרים טוב". לך תסביר לאמא שהמערכת בסדר, זה מי שבנה את האתר הוא שעשה שטויות...
הפיתרון של התקנה יכול בהחלט לעזור, אבל מדובר על רדיוס מגוכח...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 23:25
נושא ההודעה:
|
| ארתיום : | | elcuco : | אני אשמח אם כל אלו שכותבים תיעוד, הסברים, מדגימים לאנשים יסבירו לי איך לגרום לאופן אופיס לייבא את המסמכים שאני מקבל בתורה טובה.
אני אכן מסכים עם Elcuco. רוצים לקדם - תכתבו קוד...
יש רשימה **ענקית** של באגים שקשורים לעברית שקיימים:
- בכמה דפדפנים/מעבדי תמלילים אפשר לראות ניקוד כמו שהוא צריך להיות?
- מתי לא יהיו בעיות בכיווניות ב-Gaim.
- מתי יהיה אפשר לשלוח קבצים ב-ICQ ב-gaim
- מתי יהיה מעבד תמלילים קל שתומך בעברית ראוי לשמו (או מתי AbiWord ועברית יתיידדו).
- מתי מקשי קיצור בעברית יעבדו בשועל
- מתי רוב נגני וידיאו שיתמכו בכתוביות בעברית - מהקופסה (כולל כיווניות וקידודים)
בקיצור - אפשר לדבר המון - אבל מה שחסר זה מעשה... |
אפילו שיש לי את היכולת הטכנית להשתתף בשיפור תוכנה קיימת, לי אין את הזמן.
וגם אם שיפרתי, אז איפה שהוא, מישהו שפעם ניסה וזנח בגלל תוכנה לא טובה אולי יחזור בגלל התיקון שלי, אבל זה גם זה לא מקדם באופן משמעותי לדעתי.
הדרישה הזו, כדי לקדם את לינוקס, פונה לחלק המצומצם שיודע לתכנת וגם יש לו זמן לכך.
בכל אופן, הגישה הזו אינה גישה "שיווקית" לבעיה.
אני מנסה, כבר זמן מה, להבין מה יכול לעשות המשתמש הבינוני ומעלה, מבחינה "שיווקית" כדי לקדם את נפיצות המערכת.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 23:36
נושא ההודעה:
|
|
לכל אלה שרוצים לשפר את הקוד.
זה נראה לכם דבר פשוט?
אם זה היה פשוט אז סביר להניח שהיו כבר מתקנים.
וגם אלו פרוייקטים ענקיים, רק בשביל להתחיל לעבוד, צריך להשקיע המון שעות בלהבין את הקוד.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 19/01/2007 - 23:50
נושא ההודעה:
|
אז השאלה היא האם יש לך זמן לשווק...
בכל אופן בעזרת שיווק אפשר לעשות המון אבל אם אין מוצר זה לא יעבוד.
| nadavvin : | לכל אלה שרוצים לשפר את הקוד.
זה נראה לכם דבר פשוט?
אם זה היה פשוט אז סביר להניח שהיו כבר מתקנים.
וגם אלו פרוייקטים ענקיים, רק בשביל להתחיל לעבוד, צריך להשקיע המון שעות בלהבין את הקוד. |
כן ולא, תלוי באיזה באג/בעיה מדובר - אף אחד לא אומר לקפוץ מעל הראש. אבל אם יש משהו קטן שאפשר לעשות וזה יועיל לך - אז למה לא?
וחשוב מאוד - כשמדובר בדברים כמו עברית אז התיקונים יכולים לבוא בעיקר מהקהילה - שמבינים את הבעיה.
גם לי יש בלוג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 00:47
נושא ההודעה:
|
לפני שנה וחצי היו פה ניסיונות לקידום לינוקס, משהו בסגנון SFX, אך זה לא תפס לצערי. הדבר היחידי שנשאר מזה הוא מספר אתרים, ומספר אנשים בודדים שניסו לעזור.
http://spread.linux.org.il/ - שנראה שכבר הוסר ..........
מילות מפתח במהקורה: Use Linux , לינברו או linbrew . עד כמה שאני זוכר זה התחיל מהדיון הזה:
http://www.whatsup.org.il/forum/25349
ממה שהבנתי מהמון אנשים, המימוש לא היה מוצלח, לפחות במישור הזה.
_________________ http://sijp.no-ip.info
בקשה: נא לא לבקש ממני תמיכה באופן פרטי. שאלות תמיכה יש להפנות לפורומים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 02:04
נושא ההודעה:
|
| ארתיום : |
|
כאשר KDE4 תצא. התמיכה נמצאת כרגע ב־svn. צריך לחקור ולטפל בזה עוד אבל הרעיון כבר שם. למעשה העיפו את kedit שלא תוחזק מאז KDE2. הסיבה היחידה שהוא הושאר ב־KDE3 היא כי katePart לא תמך ב־BIDI. לפני שבוע הוא הלך, והוא יתוחזק בנפרד על ידי מישהו (אולי, אולי לא).
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 09:35
נושא ההודעה:
|
|
הבעייה של לינוקס היום היא לא טכנית שהרי טכנית היא כבר מזמן טובה מחלונות.
נכון שיש עוד בעיות טכניות וראינו כאן בדיון הזה מספר דוגמאות שלהן.
אבל בחלונות יש הרבה יותר בעיות טכניות ועדיין היא נחשבת השולטת. מדוע?
התשובה היא שיווק, שיווק ועוד פעם שיווק.
הבעיה שלנו עם לינוקס למשתמשים הביתיים היא תמיכה.
משתמש ביתי היום רגיל שיש לו את ה"טכנאי" שזה בדרך כלל בחור\בחורה צעירים שיודעים שתיים שלוש תוכנות ועוד שתיים שלוש פקודות ומתיימרים להיות טכנאים.
אם אותו אדם יתקינו לו לינוקס, לא יהיה לו למי לפנות. תזכרו שמדובר בכאלו שאין להם את הרצון\הזמן\הידע לבוא לאתר כמו זה ולקבל את התשובות.
נכון שבלינוקס יותר קל לקבל תשובות לבעיות אבל מדובר באנשים שההגדה של פסח מתכוונת אליהם בכינוי "שאינו יודע לשאול" ואני מוסיף גם "שאינו רוצה לשאול"
אנחנו צריכים טכנאים (אמיתיים) שמוכנים תמורת תשלום לא גבוה להתקין ולתמוך באנשים בטלפון, באינטרנט ובלבוא אליהם הבייתה.
אני מוכן לרכז רשימה של טכנאים כזו.
אם מישהו מוכן, שיפנה אלי.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 09:36
נושא ההודעה:
|
| elcuco : |
אצלי גיים מתחברת ועובדת ללא שום בעיות. אילו בעיות אתה סובל מהם?
| ארתיום : |
- מתי מקשי קיצור בעברית יעבדו בשועל |
אכן בעיה מעצבנת מאוד.
לדעתי הבעיה הגדולה ביותר בחדירה של לינוקס למשתמש הבייתי בארץ היא התמיכה הלא מספקת בהתחברות לאינטרנט. למזלי יש לי ראוטר אז לי אין בעיה, אבל שניסיתי לחבר מחשב אחר דרך מודם ADSL עם USB, זה היה סיוט. חוסר בתיעוד מעודכן וטוב. כלים לא נוחים. אסור לנו לשכוח ששורת הפקודה זה כלי מאוד נוח למי שמנוסה איתו, למשתמש חדש שמגלה את הממשקים גרפים של ההגדרות למודמים הוא חוטף שוק. חלקם כתובים עדיין עם ממשק של Mottif.
בעיה נוספת, לא כל כך בשליטתנו, היא שחלק גדול מהקהל יעד האפשרי שלנו הוא גיימרים, כיוון שהם נמצאים הרבה על המחשב ומוכנים להתנסות הרבה פעמים בדברים חדשים. אבל ברגע שאתה אומר שאין כמעט משחקים (אני מדבר על משחקים גדולים וחדשים, לא על frozen bubbles, למרות שהוא נחמד מאוד), אז זה מרתיע. העדר משחקים מונע לדעתי את הכניסה של לינוקס למחשבים של ילדים רבים, וכאשר אותם ילדים כבר מבוגרים זה ברוב המקרים כבר מאוחר מדי לשכנע אותם לעבור.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 09:39
נושא ההודעה:
|
| גונן (לא מחובר) : |
הטיעון העיקרי היה - אני שולט בחלונות טוב מאוד, בשביל מה עכשיו להתחיל ללמוד מע' חדשה ?
|
אם המערכת שאתה מציע לו הייתה הרבה יותר טובה - היתה לו סיבה להתחיל ללמוד מערכת חדשה. כרגע מה שיש ללינוקס להציע למשתמש הממוצע (מבחינת יתרונות וחסרונות) לא מהווה קפיצת מדרגה כזאת ששווה להשקיע את המאמץ וללמוד איך עובדים עם לינוקס. וכן - זה כולל גם כל דבר שלא עובד בגלל חוסר תאימות החל מאתרים וכל באופיס, את המשתמש הפשוט לא מעניין מי אשם - הוא רוצה להמשיך לעבוד.
תדאג שהמערכת תהיה הרבה יותר טובה - המשתמשים כבר יגיעו...
אידיאולוגיה של קוד פתוח - לא מעניין את הרוב המוחלט של המשתמשים הביתיים. הם רוצים מחשבל שישמש אותם, מה זה משנה אם זה חינם\גנוב\"חבר הביא לי" ?
|
צודק לחלוטין - מה גם שיש לא מעט חומרים בנושא אידיאולוגיה, גם בעברית, לכל המעוניין...
מבחינת שיווק - אם יכול לנסות להרים קמפיינים עד מחר, יכול להיות שתיצור התעניינות ותגרום לעוד כמה אנשים לנסות - אבל בדיוק כמו החבר שלך - אם תא תהיה להם סיבה טובה ללמוד את המערכת ם לא יישארו יותר מכמה דקות. תדאג לתוכנה מספיק טובה ללינוקס שיהיה שווה ללמוד בשבילה מערכת חדשה - והמשתמשים יעברו... ברגע שתעשה את זה (או אפילו תתחיל לעבוד על זה ברצינות) הבאזז התקשורתי שאתה רוצה ליצור (או במילים שלך - שיווק) כבר יגיע אלייך.
הקהילה בארץ משוועת לפרוייקטים של תוכנה חופשית. קח לדוגמא את "כנרת" - למרות שהפרוייקט לא פעיל כבר יותר משנה אני עדיין מקבל שני מיילים בחודש בערך עם שאלות, תהיות רעיונות וכו'... כשרק הקמנו את האתר ובעצם חוץ מרעיון לא היה כלום קיבלתי מייל ובעקבותיו טלפון מגל מור (כתב מחשבים ב-ynet) שרצה לכתוב אייטם על הפרוייקט, הייתי צריך למשוך אותו שבועיים כדי שהפרוייקט יקבל צורה (מאד מאד מאד) ראשונית לפני שהוא כותב עליו משהו. אם תעשה השיווק יגיע לבד...[/b]
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 09:53
נושא ההודעה:
|
|
הארי - שום טכנאי לא יעזור להעביר משתמשים ללינוקס אם -
* אין להם את המשחקים שהם אוהבים - או מספיק משחקים מקבילים להם
* אי אפשר לדבר כמו שצריך עם החברים ב-msn
* המסמכים שכתובים בוורד לא עוברים כמו שצריך
* אי אפשר להכנס לאתר X שעובדים איתו בצורה שוטפת (בנק לאומי במקרה שלי)
ואלו רק דוגמאות מהשרשור הזה...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 10:19
נושא ההודעה:
|
| elcuco : | | למעשה העיפו את kedit |
לאאאאא!!!!!
זה העורך היחיד שתמך בעברית בצורה מלאה וגם איפשר שני מודי עבודה:
- אלגוריתם BiDi אוטומטי לפי תו בעל כיווניות הראשון
- ידני ע"י QT שאפשר לבחור באופן מפורש את RTL/LTR!!!
למה להעיף אותו!
| ציטוט: | | צודק לחלוטין - מה גם שיש לא מעט חומרים בנושא אידיאולוגיה, גם בעברית, לכל המעוניין... |
דווקא ראיתי לא מעט - כמו המאמר המצויין של נדב הראל... ואם אתה תקח גם את "נולדו חופשיים" - אז זה גם חומר טוב; ואני לא חושב שיש הרבה ספרים מסוג זה בלועזית (אם כי על איכות ספר כספר אפשר להתווכח)
הבעיה היא שכמעט ובלתי אפשרי להעביר את המסר בלי שאתה תכיר תכנה חופשית. אפשר להפוך לתומך של תכנה חופשית אם ורק אם אתה מבין את היתרונות המובהקים שלו בעיניים שלך.
גם לי יש בלוג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 10:41
נושא ההודעה:
|
|
לדעתי, הבעייה שאתם מנסים לפתור - להפיץ את לינוקס - היא מוטעית.
לינוקס לא מתאימה נכון להיום למשתמש הביתי. נקודה. אני אומר את זה כאחד שעובד מזה 5 שנים רק על לינוקס (אז אני מכיר אותה).
לכן, לשכנע את השכן לעבור ללינוקס, רק יגרום נזק.
אין ספק שזו מערכת הפעלה הרבה יותר טובה מחלונות, אבל זה בעייה שאין תמיכה בחומרה, ואנשים לא מוכנים לסבול את זה.
ניסיתם לקנות אזניות BT ללינוקס? קודם כל צריך לחפש ברשת יומיים - מה בכלל נתמך, אח"כ עושים סקר שוק, אבל אתה מוגבל רק לאלו שנתמכים, אז אתה משלם יותר כסף. אח"כ קנית - אתה מקבל את האזניות עם CD שיש בו תוכנה ל windows, ובמקרה הטוב גם למק. אם תתקשר לחברה, הם יענו לך באדיבות, שהם תומכים רק בחלונות ובמק (הכי מצחיק שפעם קניתי ראוטר שהמערכת הפעלה שלו היא לינוקס, וקיבלתי תשובה כזאת...).
אז שוב אתה חוזר לרשת, ומחפש איך מתקינים. יש הוראות. אבל צריך לקמפל. אח"כ להתקין את המודול בקרנל. לכם (ולי) זה נורא פשוט. לאדם מן הישוב - זה מסובך. כמו שבשבילי לחלוב פרה זה מסובך. כל זה במקרה הטוב. במקרה היותר גרוע, אתה פשוט מבין שהקרנל שלך לא מספיק מעודכן בשביל לתמוך בחומרה (איך זה לעזזאל יכול ליהיות? הקרנל שלי ה"ישן" הוא בן שנתיים. הקרנל של חלונות הוא בן 7 שנים, אז איך זה עובד אצליהם ???)
עכשיו תקראו את מה שכתבתי למעלה, ותחליפו את המילה "אזניות BT" במילה "מדפסת", אח"כ תחליפו אותה ב "כרטיס רשת".
אני עובד רק על לינוקס. אני מקדיש את היום יומיים האלו להתקנה של כל דבר חדש שאני מתקין, כי זה חשוב לי, וכי אני מבלה הרבה זמן על המחשב (זאת העבודה שלי...).
לאדם מן הישוב (אשתי, או ההורים שלי) - בחיים לא הייתי חולם להמליץ לעבור ללינוקס.
אם אני ביליתי יומיים לשם התקנת מדפסת שלי (שהיא נתמכת לינוקס בצורה מלאה), אין שום סיכוי שאדם רגיל יוכל להסתדר עם זה. אלא אם כן - אתם (או אני) תומכים בו, אז אל תספרו לי סיפורים "התקנתי למשפחה שלי לינוקס". בטח התקנת - אבל האם הם היו יודעים להתקין ?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 11:57
נושא ההודעה:
|
התיעוד ומגוון התוכנה מעולה לדעתי למשתמש הממוצע שלא דורש כלי X או Y ספציפי מאוד לעבודתו. |
התיעוד פשוט על הפנים, רובו מיושן, הוא אינו מרוכז בצורה נוחה ותיעוד בעברית זה דבר כל כך נדיר שכמעט אין טעם להזכיר אותו.
כן, אפשר אחרי תרגול ולמידת אופן העבודה המתאים למצוא פתרונות בעזרת מנוע חיפוש אבל זו דרישה מוגזמת לחלוטין מבנאדם נורמלי.
אני לא מצטט כאן הודעות אחרות מהדיון אבל נושא העדר הדיון זועק כאן כמעט מכל כיוון (אני חושב שההודעה מעלי מזכירה האבקות עם תהליך התקנת מדפסת).
אולי זה לא הדבר המרכזי אבל זה עניין משמעותי ביותר שכל אחד כמעט יכול לעזור בו.
לדעתי הגורם המרכזי ש"חסר" הוא חוסר שביעות רצון מהמצב הקיים. חלק מהאנשים באמת מתלונן על וינדוז אבל את רוב התלונות אפשר ליחס לנטיה הטבעית של ישראלים להתלונן ואת המקרים של סלידה עד כדי תיעוב אפשר בדרך כלל למצוא בעיקר בדיונים בהם משתתפים "חובבי לינוקס" ו/או "גורמים מהפכניים" כמו אותה קבוצה שבשעתו הפגינה נגד ביל גייטס בביקורו בארץ.
מהאמור לעיל גם נגזר גורם מעכב שאין להקל בו ראש וזו התדמית של "חבורת שונאים", "מהפכנים" וכו'. לצערי נתקלתי בתוצאות של תדמית זו (שיש לה בסיס אמיתי לפחות באופן חלקי) לא אחת הן במסגרת המועדון בירושלים (בעיקר בסדרות למתחילים) והן במסגרות אחרות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 15:56
נושא ההודעה:
|
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 16:35
נושא ההודעה:
|
| ירון- : | לדעתי, הבעייה שאתם מנסים לפתור - להפיץ את לינוקס - היא מוטעית.
לינוקס לא מתאימה נכון להיום למשתמש הביתי. נקודה. אני אומר את זה כאחד שעובד מזה 5 שנים רק על לינוקס (אז אני מכיר אותה).
לכן, לשכנע את השכן לעבור ללינוקס, רק יגרום נזק.
|
אני אומר את אותו דבר על חלונות. חלונות לא מתאימה למשתמש הביתי. נקודה.
למשתמש הביתי אין ידע,כח,זמן, רצון להתעסק עם הגנות, וירוסים, רוגלות, פירמוטים חוזרים ונשנים, אבדן מידע וכד'.
אבל בכל זאת חלונות נחשבת מודל לשולחן עבודה טוב למה?
התשובה היא שיווק, שיווק ועוד פעם שיווק.
כל הדברים שאני אומר אינם התעלמות מהבעיות שיש בלינוקס. יש בעיות ולא מעט בעיות וחשוב מאד להמשיך ולפתח את המערכת ולפתור את הבעיות.
לגבי מה שכתבו לי קודם על טכנאים, לא התכוונתי לקחת טכנאי קיים וללמד אותו לינוקס, הם בדרך כלל אטומים מדי מכדי ללמוד (גם אם יש להם את היכולת ובמקרים רבים יש).
אני רוצה להקים דור חדש של "טכנאים" אנשים שיש להם ידע ורצון לתמוך באחרים, בעבור תשלום כמובן.
לגבי האם אידאולוגיה מעניינת אנשים, תתפלאו אבל כן, מאד.
הרבה אנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר במחשבים פנו אלי בבקשה להסברים נוספים על האידאולוגיה לאחר שקראו או את המאמרים שלי או את הספר "נולדו חופשיים"
http://www.oriidan.info/?id=bornfree
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 17:18
נושא ההודעה:
|
|
אם כבר הזכרנו טכנאים: עד כמה הפצות לינוקס היום חוסכות עבודה לטכנאים? כמה אפשר לשפר?
כידוע, טכנאי מחשבים יכולים להרוויח יותר כסף אם הם ישקיעו פחות זמן באותה עבודה. איך אפשר לדאוג שהמערכת תחסוך להם עבודה?
אוטומציה של תהליך ההתקנה:
כמה הנחות: הטכנאי לא רוצה לבזבז זמן מיותר על התקנת מחשב. מצד שני אפשר להרוויח נקודות אצל המשתמשים אם נותנים להם מערכת עישרה ככל האפשר שעובדת היטב.
פתרון אפשרי: kickstart (או מערכת דומה. בדביין זה נקרא preseed). אפשר לקבל מהלקוח רשימה כללית של רכיבים שצריכים להיות במערכת ("כלי פיתוח", "שרתים", "תוכנות מולטימדיה מתקדמות", וכו').
איתור בעיות:
איך מאתרים בעיות? בעיה יכולה להיות בחומרה, בתוכנה, במשתמש, או בכל צירוף של השלושה הללו. מי שמכר מחשב עם אחריות לשנה ירצה להתעסק כמה שפחות זמן בטיפול בבעיות. לכן רצוי לכלול בהפצה כלי איתור בעיות:
במקום לבקש מהמשתמש "פתח את 'המחשב שלי', לחץ כפתור ימני על התפריט השמלי הראשון וקרא את השורה השלישית" מספקים כלי פשוט שיכלול תשובות לרוב השאלות שיכולים לשאול משתמש דרך הטלפון, בצורה נוחה.
שלב שני: במקרה שרוצים לבודד לחלוטין השפעות תוכנה, אפשר לבקש מהמשתמש להעלות את המערכת מ־Live CD. אותו דיסק יהיה גרסה מותאמת של קנופיקס (או LiveCD אחר) אשר ידוע שהיא עובדת עם חומרתו של הלקוח .
אני מניח שהגרסה המותאמת הזו של ההפצה וכן ההפצה שתותקן על המחשב יהיו הפצות חופשיות וניתנות להורדה ע"י הלקוח ממקורות אחרים במקרה הצורך (וגם לצורכי עדכון).
ובנוגע לבעיה שירון העלה: חומרה לא נתמכת: מכיוון שהטכנאי בודק חומרה על מחשב אחד לפני שהוא מזמין לארבעה הבאים, הבעיה פשוט נעלמת: לא לינוקס, לא קונה. מדפסות HP עובדות נהדר, כמעט כל כרטיסי הרשת עובדים ללא שום תלונות מיוחדות, עדיף לעבוד עם מתאם גרפי של אינטל כי לא צריך דרייברים קנייניים כדי לקבל תוצאות טובות (פחות התעסקות לטכנאי), וכו'.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 17:18
נושא ההודעה:
|
|
אורי,
פרסום לא יגרום לתוכנות להתחבר לשרת MSN כמו שצריך, להציג עברית ואז לפתוח שיחת וידאו.
פרסום לא יגרום לזה שלהתקין מסך שני בלינוקס יהיה פשוט.
פרסום לא יגרום לתוכניות של גנום לצרוך פחות זכרון.
פרסום לא יגרום לאופן אופיס להתממשק עם הסביבת עבודה שלך יותר בטבעיות.
פרסום לא יגרום לכרטיסי רשת אלחוטיים לעבוד.
מה שצריך זה שאנשים יגרמו לדברים הללו לעבוד. ואני לא בטוח, אבל נראה לי ש"פרסום" לא יגרום לזה, אלא אנשים שיכתבו קוד טוב. ברגע שיהיה מה למכור - אז מפרסמים. לא לפני, אחרת אתה מוכר חרא לאנשים.
ובינינו, המצב פה חרא. לינוקס מגביל נקודה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 17:21
נושא ההודעה:
|
|
אז איפה בארץ אני יכול לקנות מחשב עם לינוקס?
--
צפריר, שמחובר ל־MSN עם gaim או bitlbee, אך לא לצורך שיחות עם אנשים בעברית.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 20/01/2007 - 18:17
נושא ההודעה:
|
אני כבר יודע מה יגרום לאנשים לעבור ללינוקס.
תוכנה - דומה קצת לwine, שמה שהיא עושה זה: שמתקינים אותה היא מבקשת את הדיסק של ווינדוס, ופשוט מתקינה את כל הdllים והexeים החשובים מווינדוס על שכבת תאימות בסיסית (לא כמו wine שהוא שכבת תאימות לא בסיסית בכלל, בבסיסית אני מתכוון רק למה שdll מקורי לא יכול לעשות על לינוקס) בצורה כזאת יהיה אפשר להפעיל כל דבר שבנוי לווינדוס בלי בעייה במחשב עם לינוקס.
התוכנה הזאת תעבוד בצורה multi userית אמיתית כמו שצריך בלינוקס, לא כמו שבwine. כדי להתקין תוכנה יצטרכו הרשאות (התוכנות ווינדוס שמתקינים יותקנו לכל המשתמשים) ולכל משתמש יהיה הגדרות משלו לכל תוכנה בתקיית בית שלו.
התוכנה הזאת צריכה לבדוק בכל הפעלה אם בכונן c המזוייף השתנה משהו בתפריט "התחל" של הווינדוס ולעדכן את זה אוטומטית בתפריט של gnome/kde, אותו דבר עם השיוך של קבצים לתוכנות (open with...)
(את הקטע הזה crossover עושה בערך)
התוכנה גם צריכה להוסיף תמיכה ללינוקס בדיסקים עם auto play של ווינדוס. שיכניסו דיסק של משחק לווינדוס הוא יעלה כמו שצריך גם על הלינוקס בלי התערבות.
התוכנה גם תבדוק בכל הפעלה אם נוצר משתמש חדש בלינוקס ותוסיף אותו לc המזוייף, ותעשה קישור מ"my documents" לתקיית בית של אותו משתמש.
כל אפשרות אחרת לתאימות שלא חשבתי עלייה, גם צריכה להיות. לא צריך לחסוך.
ככה משתמשים פשוט מקבלים תאימות של 99% עם ווינדוס (מה שאפילו אין בין ווינדוס אחד לווינדוס אחר). החוסר של כזאת תוכנה בימים אלה, זה מה שגורם לאנשים לא לעבור למערכת הפעלה שונה.
לא מעניין אנשים איך תוכנה פועלת על המחשב שלהם, וזה שהתוכנה שהם רוצים בנוייה לווינדוס ולא ללינוקס זה לא טיעון מספיק בשביל אותם אנשים לזה שהם צריכים לוותר.
אם הייתי מתקין כזה דבר לאמא שלי למשל אז בכלל לא הייתי מספר לה על התוכנה הזאת והיא הייתה חושבת שתוכנת ווינדוס זה תוכנה ל"מחשב" וזהו. והיא היתתה משתמשת בלינוקס עם gnome באושר ואושר עד שיצא משהו עוד יותר טוב
אחרי שכולם (או לפחות הרבה אנשים..) ישתמשו בלינוקס עם ה"האק" הזה, פשוט יתחילו לכתוב את התוכנות מההתחלה ללינוקס וזהו. עד אז כבר בטח יהיה פורמט התקנות משותף לכל ההפצות ולא יהיה בעייה כלשהיא או תירוץ למה לא לכתוב תוכנות ללינוקס.
אם הייתי יודע לתכנת הייתי עובד בשביל כזה דבר גם אם היה לוקח לי חודשים לבנות את זה, מרוב שזה רעיון מצויין לפי דעתי. שום דבר לא יכול לעזור ללינוקס (אצל משתמשים בייתים) יותר מזה.
ותאמת, גם אני, משתמש לינוקס כבר יותר משנה שמסתדר עם לינוקס טוב מאוד ובחיים לא יחזור לווינדוס, הייתי רוצה להשתמש בעצמי בתוכנה שחלמתי עליה עכשיו. הייתי מתקין אקספלורר רק בשביל המקרים שצריך, visual studio בגלל שאני לומד c# בבית ספר, משחקים, פוטושופ ואולי עוד. כרגע אני מפעיל את הדברים האלה בvmware שזה הכי קרוב..
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |
|
|