ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
משתמשאורח · ·

הודעה פורסם: 12/01/2007 - 21:10
נושא ההודעה: הנוסחה לחישוב הזמן עד שמיקרוסופט תיפול. (פנטזיה לשבת)

יום, נתב ביתי מכיל יותר עוצמת חישוב מאשר מחשב חזק מלפני 10 שנים. אפשר להניח, שעוד 10 שנים, נתבים ביתיים יהיו בעוצמה של המחשבים כיום. אבל נתב ביתי עולה כולל התוכנה בין 50$ ל-100$. אז היכן תהיה מיקרוסופט?

המשך המגמה מצביע על כך שתוך 10 שנים המחיר של החומרה שתוכל להריץ מה שאנחנו רואים בו מערכת הפעלה מלאה, יהיה כל כך זול, שאף אחד לא יעלה על דעתו לרכוש תוכנה בעלויות שכיום מיקרוסופוט מוכרת אותן.

תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
nadavvinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 08/12/2003 · הודעות: 6830 ·

הודעה פורסם: 12/01/2007 - 21:17
נושא ההודעה:

ואם מה אנשים יעבדו? עם נתבים?

עד שלא תיפתר בעית המונופול של וינדוס בתחום האופיס והאתרים הלא תקניים, מיקרוסופט עדיין תשלוט.

והיא דואגת שזה עדיין יקרה.

ראה כתבה בנושא פורמט בינארי חדש לאקסל שאמור לתת יותר ביצועים.
ראה כתבה בנושא ההוראה המיוחדת שנתנה מיקרוסופט למפתחים בנוגע שינוי פרוטוקול SMB(אם ככה קוראים לו).

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון
MrBlondלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 26/08/2006 · הודעות: 364 ·

הודעה פורסם: 12/01/2007 - 23:26
נושא ההודעה:

במקרה שלא שמת לב, במקביל להתפתחות החומרה, ההגדרה של אנשים ל-"מערכת הפעלה מלאה" הולכת ומשתנה גם כן. לפני 20 שנה, אנשים חשבו ש-DOS זו מערכת הפעלה מלאה.

לא ברור לי על מה אתה מבסס את ההנחות שלך, בהשוואה בין היום ללפני 10 שנים, וינדווס אקס פי עולה יותר מוינדווס 95 אז, ווינדווס ויסטה עולה יותר מאקס פי, ואנשים עדיין קונים.

אז כנראה שהחלום הקטן שלך הוא באמת חלום, וכל קשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט. אנשים קונים את וינדווס ומשתמשים באופיס, כדי שיוכלו להשתמש במה שהרוב המוחלט של המחשבים מריצים. לא קשה להבין שבשביל האדם הפשוט, שבספריית האוניברסיטה שלו יש וינדווס, במחשב בעבודה שלו יש וינדווס, ובמחשבים של כל החברים שלו יש וינדווס, להתקין וינדווס זאת ההחלטה שנראית לו הכי חכמה.

שלא לדבר על זה שבעוד שהחומרה הולכת ומתפתחת, גם דרישות החומרה של התוכנה הולכות וגדלות, במיוחד כשמדובר במערכת ההפעלה ובמשחקים. ניסית פעם להתקין וינדווס אקס פי על פנטיום 166? או להריץ משחקים של היום על מחשב בן 10 שנים? עזוב את זה, תנסה להריץ משחקים של היום על מחשב ממוצע מלפני 3 שנים ותתקל בביצועים זוועתיים. אז כן, הטכנולוגיה מתפתחת, ואיתה הדרישות לביצועים של התוכנות.

אין שום קשר בין התפתחות הטכנולוגיה להיעלמות מוצרי מיקרוסופט מהעולם, ומבחן המציאות מוכיח שכל התיאוריה שלך שגויה - הרי הביקוש היום למערכות הפעלה של מיקרוסופט גדול הרבה יותר ממה שהיה לפני עשר שנים, וזאת מסיבה מאוד פשוטה: הטכנולוגיה הולכת ונהיית יותר זולה, מה שמאפשר ליותר אנשים לרכוש מחשב ביתי, ומגדיל את הביקוש למערכות הפעלה למחשב הביתי.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
חזרה לתוכן הדיון
שחףלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 25/09/2003 · הודעות: 872 · מיקום: center :)

הודעה פורסם: 13/01/2007 - 13:34
נושא ההודעה:

חברים אתם שוכחים משהו מאוד חשוב:
תמיד יהיה רוב לבינוניות ולטפשות - רוב האנשים אינם צרכנים נבונים ואינם פועלים מתוך מחשב אלה מכוח האינרציה. אדי מרפי עשה על זה פעם סרט מצחיק שיש לו שם כמו לאיזה סנטור שמת וכולם ממשיכים לבחור בו רק בגלל השם.

מיקרוסופט לעולם תשאר מונפול כי רוב האנשים תמיד יקנו אותה ותמיד יהללו אותה אפילו שהם עושים את זה ללא שום בדיקה רצינית וביקורתית. רוב האנשים הם בינונים אל לנו לשכוח את זה.

החדירה של הקוד הפתוח לעולם תהיה איטית ומלאה יסורים. וגם בסוף הדרך יהיה רוב למשתמשי מיקרוסופט!

ואל לנו לשכוח שללא מיקרוסופט אנשים מחירי המחשבים לא היו יורדים מהר כמו שהם יורדים ומהירות הפיתוח של מחשבים לא הייתה מהירה כמו שהיא (עם דרישות המערכת... Very Happy)

האופציה היחידה לירידה מאסיבית של מיקרוסופט היא עליה של ענק אחר (גוגל - לדעתי מכיוון שהם החברה היחידה שלא הסכימה להמכר למיקרוסופט) ואני לא יודע עם do no evil יחזיק הרבה זמן עם הפופולריות העולה... (רוגלות בגוגל דסק טופ?! למשל) ו

וגם לגוגל ייקח זמן. גם הם מפתחים ראשית לוין-דוס ואז ללינוקס.
בזמנו הייתה שמועה לא מבוססת בעליל אבל שהעלתה תהיות רבות על goobuntu או משהו כזה... אני מאמין שבעיתוי הנכון זה יפרוץ קדימה בעוצמה אבל עדיין לא ינצח את מיקרוסופט.

לא שאני מאמין גדול במיקרוסופט! אני מאמין גדול במשפט שאמרתי בהתחלה שתמיד תהיה רוב לבינוניות או כמו שאמר אינשטיין "תמיד תהיה רוב לטפשות" אבל אני יותר מעודן Twisted Evil

הינלין אמר:
never under estimate the power of human stupidety ואני חושב שהיה הרבה כי הכוח הזה הוא הכוח שישאיר את המונופול של מיקרוסופט הרבה זמן בשטח

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם כתובת AIM Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 13/01/2007 - 13:58
נושא ההודעה:

ציטוט:

החדירה של הקוד הפתוח לעולם תהיה איטית ומלאה יסורים. וגם בסוף הדרך יהיה רוב למשתמשי מיקרוסופט!

ואל לנו לשכוח שללא מיקרוסופט אנשים מחירי המחשבים לא היו יורדים מהר כמו שהם יורדים ומהירות הפיתוח של מחשבים לא הייתה מהירה כמו שהיא (עם דרישות המערכת... Very Happy)

איזה פסימי אתה.

מחירי המחשבים יורדים מהר בגלל התחרות ולא בגלל מיקרוסופט.

תוסיף על זה גם משחקים וכו'.

מלבד זאת סאן גם תגרוש מחשבים יותר ויותר חזקים בגלל ג'אווה.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון
Tudmotuלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 06/01/2007 · הודעות: 773 ·

הודעה פורסם: 13/01/2007 - 14:44
נושא ההודעה:

שחף :
חברים אתם שוכחים משהו מאוד חשוב:
תמיד יהיה רוב לבינוניות ולטפשות - רוב האנשים אינם צרכנים נבונים ואינם פועלים מתוך מחשב אלה מכוח האינרציה. אדי מרפי עשה על זה פעם סרט מצחיק שיש לו שם כמו לאיזה סנטור שמת וכולם ממשיכים לבחור בו רק בגלל השם.

מיקרוסופט לעולם תשאר מונפול כי רוב האנשים תמיד יקנו אותה ותמיד יהללו אותה אפילו שהם עושים את זה ללא שום בדיקה רצינית וביקורתית. רוב האנשים הם בינונים אל לנו לשכוח את זה.

האופציה היחידה לירידה מאסיבית של מיקרוסופט היא עליה של ענק אחר (גוגל - לדעתי מכיוון שהם החברה היחידה שלא הסכימה להמכר למיקרוסופט) ואני לא יודע עם do no evil יחזיק הרבה זמן עם הפופולריות העולה... (רוגלות בגוגל דסק טופ?! למשל) ו

וגם לגוגל ייקח זמן. גם הם מפתחים ראשית לוין-דוס ואז ללינוקס.
בזמנו הייתה שמועה לא מבוססת בעליל אבל שהעלתה תהיות רבות על goobuntu או משהו כזה... אני מאמין שבעיתוי הנכון זה יפרוץ קדימה בעוצמה אבל עדיין לא ינצח את מיקרוסופט.

לא שאני מאמין גדול במיקרוסופט! אני מאמין גדול במשפט שאמרתי בהתחלה שתמיד תהיה רוב לבינוניות או כמו שאמר אינשטיין "תמיד תהיה רוב לטפשות" אבל אני יותר מעודן Twisted Evil

הינלין אמר:
never under estimate the power of human stupidety ואני חושב שהיה הרבה כי הכוח הזה הוא הכוח שישאיר את המונופול של מיקרוסופט הרבה זמן בשטח

+1
איינשטיין פעם אמר:
"ישנם רק שני דברים אינסופיים - היקום, והטיפשות האנושית.
אבל אני לא כל כך בטוח לגבי הראשון"

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
חזרה לתוכן הדיון
FiXiTלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 07/04/2005 · הודעות: 765 ·

הודעה פורסם: 14/01/2007 - 22:37
נושא ההודעה:

יש כיוון אחר שאיתו ניתן לחשב :

היום :
אמנים יוצרים, בא איתמר (נולד ב 1991) עושה מי זה רמיקס ובדרך גם קצת לומד בעצמו ויכתוב דברים בעצמו. וכך צומח לו "DJ איתמר" שאת העבודות שלו יש להשיג ברשת ה P2P (וממש לא בטאוור רקורדס).

מחר :
1. אמנים יוצרים אבל לא ניתן לDJ אם העבודה שלהם כי הכול מDRMמם עפי תקן RIAA3000.
2. לא מגיע DJ איתמר חדש ואיכותי (כי לא צמח אחד כזה) ואז תעשיית הדיסקים נשארת רק אם כל מיני פרות רובוטיות (כגון : אביב גפן)
3. בא איתמר (נולד ב 2091) יש לו כישרון לנגן באמצעות כלי עבודה אל ברזלי בניין.
4. יש חסם תחתון (E liminf) לאיכות ולכן כשיש למה להשוות אז האנשים יקלטו בסופו של דבר שתעשיית הדיסקים (או כל מדיה אחרת של 2100) = ____ (השלם את החסר)
5. את דיסק ה CD המשמש להפצת מיטב הזיופים ומופץ בקופסת פלסטיק נאה מחליף דיסק ה 14" המשמש לחיתוך ברזל בניין ומופץ במעטפת קרטון עליה כתוב גמל && שריד.

. . . . . ..

n-3. האנשים מבינים (אחריי הרבה מאוד בכוח) שתעשייה זה כשחותכים ומכופפים ומרתכים מתכת (ובדרך נוצרת מוסיקה מסוג industrial) - ולא כשמעתיקים שירים שמים DRM ומוכרים את זה
n-2. האנשים קולטים מי זה צחברות הדיסקים
n-1. חברות הדיסקים קולטים שהסוף שלהם קרב ובא
n. מה שהם קולטים ב n-1 מתממש.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 08:15
נושא ההודעה:

אם לא תהיה מיקרוסופט אז גם הקוד הפתוח יתקדם יותר לאט.

85% אחוז עוזרים לקוד הפתוח בשביל לפגוע בביל גיטס והשאר פשוט לא מודים בזה...

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 08:19
נושא ההודעה:

Anonymous :
אם לא תהיה מיקרוסופט אז גם הקוד הפתוח יתקדם יותר לאט.

85% אחוז עוזרים לקוד הפתוח בשביל לפגוע בביל גיטס והשאר פשוט לא מודים בזה...

מי שעוזר לקוד הפתוח לא עושה נגד מיקרוסופט אלא מכיוון שהוא אוהב את זה וומרגיש חלק מיזה.

ומה מיקרוסופט תורמת? תיראה את לינוקס לעומת וינדוס, יש XGL כבר כמעט שנה בעוד ויסטה רק שוחררה.

וזו רק דוגמה קטנה.

חזרה לתוכן הדיון
napoלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 24/11/2006 · הודעות: 133 ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 09:42
נושא ההודעה:

אתמול (יום ראשון) עבדתי עם המחשב וברקע שמעתי בערוץ 2 את התכונית של ירון לונדון ומוטי קירשנבאום,
הם דיברו על דיוויד בקהאם ועל כך שהוא שחקן מאוד בינוני ובכל זאת הוא יקבל חוזה חסר פורפורציה (250 מיליון דולר כולל פירסומות)
הם העלו טיעונים שזה בגלל שהוא נראה טוב ומפורסם ויביא אנשים לכדורגל בארה"ב וכו' וכו' וכו'.
אבל הדבר המעניין היה המשפט שירון לונדון אמר על מנת לסכם את הדיון "גם מיקרוסופט מוציאה מערכת הפעלה לא משהו וכולם קונים אותה"
(זה לא ציטוט מילה למילה כי אני לא זוכר את הניסוח המקורי אבל זה דיי קרוב למקור).

אני ראיתי בזמן משהו מאוד חיובי .

ולפותח ה Thread - מיקרוספוט לא תיפול היום ולא תיפול מחר (וזה לא יהיה טוב אם הם יפלו) אבל לאט לאט המצב בשוק יהיה יותר מאוזן יותר.

חזרה לתוכן הדיון
sijpלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 01/05/2004 · הודעות: 5098 · מיקום: ~

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 10:46
נושא ההודעה:

ואני שואל; למה שמיקרוסופט תיפול? איך בדיוק זה יועיל למישהו?

אני הייתי מצפה לראות פה יותר דיונים בנושא של עזרה לקידום תוכנה חופשית בארץ, מאשר דיוני כעס ורצון להרס. בגלל חשיבה כזו ללינוקס יקח המון זמן בארץ להיות חלק רשמי.

חזרה לתוכן הדיון
Xthreadלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 15/01/2007 · הודעות: 5 · מיקום: ירושלים

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 16:05
נושא ההודעה: אפשר לחשוב שמיקרוסופט מוכרים מוצרים פגומים, או משהו

זה נשמע, לפחות לי, שאנשים מאמינים בכל הלב ש LINUX יותר טוב מ WINDOWS

לפי דעתי זה ממש לא נכון, מאז ומתמיד, השתמשתי בחלונות (לכל גרסאותיה השונות) ולא היה לי אף בעיה, או בעיה שלא תינתן לפטירה ללא עזרה מקצועית, זה מיד הפעיל את מה שהיה צריך ופעל כמו שצריך

חלונות יותר טובה מלינוקס, אולי תחשבו שאני סתם בא לפה לעשות שטויות, אבל לא גם אני כאן כי אני רוצה LINUX, למה אתם שואלים את עצמכם? הרי זה ברור שבעיני חלונות לא רואה את לינוקס. אז אני מהגר ללינוקס כי זה קוד פתוח, כי זה חינם, כי אני אוהב את זה שיש במה להתעסק.

אז כן יקח לי יותר זמן עד שאני אוכל להשתמש במחשב אם כיביתי אותו, כן אני לא אוכל להפעיל את כל המשחקים שאני ארצה, או הרבה תוכנות. אבל אני עושה את זה מבחירה מודעת, שאני עובר למשהו שהוא פחות טוב. כן הכוונה ללינוקס אם זה לא ברור עוד. לינוקס פחות טוב מחלונות.

אז אם אולי תכלו להסביר לי למה אתם חושבים שחלונות זה גרוע? או למה החברה היוצרת של המוצר צריכה "ליפול" ?

אני חושב שצריך רק לקוות שהיא תצמח ותגדל.
ובקשר ללינוקס, שיהנה ממנה מי שרוצה.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 16:20
נושא ההודעה:

Xthread, הטענה שלך שגויה בתכליתה. אתה בא מנקודת הנחה שהכל שחור ולבן, ושוכח שעבור חלק מהאנשים לינוקס תהיה טובה יותר. אתה חוטא בדיוק באותו חטא ששאר האנשים בדיון הזה חטאו בו.

למען שדיון זה לא יהפוך לעוד יותר גרוע ממה שהוא, אנא ממך נסה להבין שאין טעם בלקבוע מי יותר טוב. כמו שאני מעדיף שוקולד מריר, וכמו שמישהו אחר יעדיף בכלל שוקולד לבן אוורירי עם סוכריות ורודות קופצות, כך יש אנשים שאוהבים לינוקס ויש אנשים שאוהבים חלונות. יש אנשים שחלונות טובה יותר עבורם (כמוך) ויש אנשים שעובדים עם לינוקס כי עבורם היא טובה יותר, קלה יותר ועובדת יותר (כמוני), מילת המפתח היא "עבור". כל ניסיון של הכללה יוביל אך ורק למלחמה בין שני צדדים שלא מסוגלים להבין שזה מושג של טעם וריח.

sijp לא מחובר, שעבר ללינוקס בגלל שזו כרגע המערכת הכי טובה ונוחה עבורו (מבלי לקבוע שהיא מושלמת, כמובן), אך עדיין עד יום זה צבר יותר ניסיון עם וינדוס.
(וואחד חתימה Smile)

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 16:25
נושא ההודעה: Re: אפשר לחשוב שמיקרוסופט מוכרים מוצרים פגומים, או משהו

[quote="Xthread"
אז אם אולי תכלו להסביר לי למה אתם חושבים שחלונות זה גרוע? או למה החברה היוצרת של המוצר צריכה "ליפול" ?

[/quote]

לא אי אפשר להסביר לך, אבל ככה אנשים חושבים. למה אתה חושב ש- windows יותר טוב?
ובכל מקרה הבעיה עם מיקרוסופט שהיא יוצרת מוצרים סגורים שמאפשרים לה להשתלט על השוק ובכך מייצרת אנטגוניזם אצל אנשים שרוצים חופש להשתמש במחשב כרצונם. כל בית משפט בעולם קבע שמיקרוסופט מנצלת את כוחה בשוק כמונופול ובעצם דופקת את המשתמשים שלה וגם את אלה שהם לא באותה מידה. לכן עדיף לכולם שהיא תיפול.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 16:28
נושא ההודעה:

במספרים ברשת לפחות, זה כבר קורה:

http://linmagazine.co.il/node/view/32906

חזרה לתוכן הדיון
The-QSite Moderator ת.הצטרפות: 29/12/2002 · הודעות: 1672 · מיקום: ISR

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 17:31

Xthread :

לפי דעתי זה ממש לא נכון, מאז ומתמיד, השתמשתי בחלונות (לכל גרסאותיה השונות) ולא היה לי אף בעיה, או בעיה שלא תינתן לפטירה ללא עזרה מקצועית, זה מיד הפעיל את מה שהיה צריך ופעל כמו שצריך

איך השתמשת בכל גירסאותיה השונות של חלונות אם אתה כותב כמו ילד בן 12 וחלק מהגרסאות נוצרו לפני שנולדת?
ועכשיו בנימה רצינית - אם הצלחת להשתמש בכל גירסאותיה של חלונות בלי שהייתה לך אף בעיה: אתה מקרה נדיר. אחד למליונים.

חזרה לתוכן הדיון
משתמשאורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 18:49
נושא ההודעה: אני דיברתי על האתמול ועל המחר

כשהיה לי מחשב 286 ידעתי שאפשר להציג תמונות במחשב. כל תמונה היתה 100k ולקח דקה להציג אותה ב-256 צבעים. לערוך תמונה, ידעתי שאפשר לעשות את זה. והיתה גם תוכנה. וזה נשאר 256 צבעים.
את קובץ ה-mp3 הראשון שלי קיבלתי בקצב הורדה של 12k לשניה. אבל לא היה לי מקום על הכונן ליותר מבודדים. מחקתי אותם. הכונן היה 120 מגה והוא עלה 1700 ש"ח. זה היה בשנת 1992.
תמיד ידעתי שיום אחד יהיה וידאו במחשב, תמונות דיגטליות, סרטים, מוסיקה. כיום, אני יכול לערוך סרטים באמצעות מחשב ביתי, להקליט סטריים וידאו של 4 מצלמות אבטחה, להשמיע שירים, ולתת ל-10 ילדים לעבוד על עוצמת מחשב אחד.

אם עוד 10 שנים, כל העוצמה הזו תיכנס למכונה שעולה 30 דולר אז זה מספיק להמון המון שימושים שלא תוציא עליהם 150 דולר למערכת הפעלה, ולא משנה מה היא תוכל לעשות. לפי קצב ההתפתחות הנוכחי, קצב שלא הואט ב- 10 השנים האחרונות, עוד 10 שנים כל אחד מאיתנו יכול לסחוב פנטיום 4 בתוך מארז שכיום משמש pda. האם תשלם על העוצמה הזו את המס שאתה משלם כיום עליה? אני לא מאמין שהמודל הכלכלי הסוגר לא יחזיק עבור השוק הביתי עוד 10 שנים.

חזרה לתוכן הדיון
Tudmotuלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 06/01/2007 · הודעות: 773 ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 19:33

The-Q :
Xthread :

איך השתמשת בכל גירסאותיה השונות של חלונות אם אתה כותב כמו ילד בן 12 וחלק מהגרסאות נוצרו לפני שנולדת?
ועכשיו בנימה רצינית - אם הצלחת להשתמש בכל גירסאותיה של חלונות בלי שהייתה לך אף בעיה: אתה מקרה נדיר. אחד למליונים.

אחד למליונים?
פשוט אחד.

אין אדם שלא חווה תקלות בווינדוס.
בווינדוס XP כל שניה מופיעה לי הודעה שהתוכנית צריכה להיסגר בשל פעולה לא חוקית.
אמנם כבר אין מסכים כחולים, המחשב לא מאתחל את עצמו סתם (אלא אם התחשק לו להוריד עדכון), והוא בקושי נתקע (אלא אם יש וירוס).

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 22:02
נושא ההודעה:

כבר שנה++ שאני משתמש בלינוקס, מההתחלה (שלא ידעתי כלום על לינוקס) מחקתי ישר את הווינדוס.. לא הייתי צריך יותר דיי זמן בשביל לעשות את המחיקה הזאת..

אבל עכשיו בבית ספר במגמת תכנות יוצא לי שוב להשתמש בווינדוס, אני ממש חוזר לעבר, ואני לא מאמין כמה שזה דבר איטי ומפגר.
המפרט של המחשב בבית ספר הוא ממש כמו שלי רק עם מארז יפה יותר, והמחשב זז כל-כך לאט! הוא עולה מהר לdesktop (גם לא תמיד..), אבל אז צריך לחכות עוד לפחות 2 דקות עד שמשהו מתחיל לזוז, אם מנסים להפעיל משהו ב2 דקות האלה אז הכל נהייה עוד יותר איטי, והחלונות נהיים לבנים מתי שמזיזים אותם וצריך לחכות עד שהכל יעלה ורק אז אפשר להתחיל להשתמש במחשב.

אחרי שכבר מצליחים להפעיל את התוכנה (visual studio במקרה שלי) אז גם בשבילה צריך לחכות עוד דקה עד שהיא מצליחה לפתוח פרוייקט חדש.

ואז תוך כדי כתיבה נפתחים בפינה הימנית למטה לפחות שני אייקונים שמבקשים לעדכן תוכנה מסויימת (ואני בכלל משתמש בבית ספר במשתמש מוגבל!!)
ואותה הפינה מלאה באייקונים של דרייברים של חומרה, בכאילו אני כל היום צריך לשנות את ההגדרות של הכרטיס קול (ואין בכלל רמקולים במחשבים..)

שאני בא לשמור את הקוד שכתבתי בdisk on key שלי, אז שאני מחבר אותו לusb אז בשורה למטה נפתחים 2 ולפעמים 3 אייקונים שונים שכל אחד מהם אומר לי משהו אחר, אחד אומר שחיברתי חומרה והיא לא מזוהה, אחד מבקש דרייבר ועוד חלון נפתח ומראה לי את הקבצים שלי, אז זה בעצם עובד...
שאני מנסה לנתק את הdisk on key בצורה נקייה אז אני לוחץ על האייקון של הsafe remove, ואז נפתח לי חלון מלא בכל אפשרות שרק קיימת חוץ ממה שצריך, ויש שמה רשימה של כל ההתקנים המחוברים, שתמיד מראה את הdok שלי פעמיים במקום פעם אחת, ואז אני מגלה בעצם שהייתי צריך ללחוץ על האייקון למטה בעכבר ימני ולא לחיצה רגילה (הרי זה מאוד ברור, לא?)

אחר-כך אני מתחיל להשתעמם מvisual studio, אז אני פותח את התפריט "התחל" לחפש דברים מעניינים, ואז אני רואה בלאגן עצום, שום דבר לא מסודר לפי קטגוריות (למשל תיכנות, אופיס, מולטימדיה וכו'..) יש כל מני דברים שהם בכלל לא תוכנות אלה רק זבל שתוכנות מביאות איתם.

שמנסים לכבות את המחשב אז אין סיכוי שהוא ייסגר אם השארתה תוכנה פתוחה, בלינוקס אני משאיר לפעמים תוכנה פתוחה וסוגר את המחשב ככה, בווינדוס זה פשוט לא מגיב שמנסים לכבות את המחשב שתוכנה פתוחה. וזה לא שהוא אומר לך משהו על זה, צריך לנחש..

ועוד לא הזכרתי את זה שבווינדוס אין סידור סטנדרטי לשמירת הגדרות ואין בכלל ניהול משתמשים כמו שצריך (ובגלל זה צריך כל מני פתרונות עקומים כמו לשחזר בכל הפעלה את כונן c ולתת לאנשים לשמור דברים רק בd) אין פורמט התקנות ייחודי, הכל בעצם סקריפט שמתקין (הexe האלה.. אם כי יש שיפור בגלל הmsi), אי אפשר להחליף את העיצוב של המערכת הפעלה למשהו שהוא לא אחד מה3 עיצובים שבאו איתה מראש, לכל דבר, גם אם הוא הפעולה הכי פשוטה שיש כמו לחלץ קובץ zip וכל מני דברים קטנים ומטופשים- יש אשף שלם, וזה לפעמים ממש מגוחך. אם ביקשתי לחץ קובץ zip אז שיחלץ אותו וישתוק.

ואני בטח שוכח עכשיו עוד הרבה דברים. אם על כל תלונה שיש לי על ווינדוס הייתי מקבל אגורה הייתי עשיר. וזה לא שאני לא רגיל אלייה, אם לא הייתי רגיל בכלל לא היה מה לדבר.. זה המערכת הפעלה הכי חסרת הגיון שקיימת..

ומי שאומר שווינדוס טוב לא יודע מה הוא מדבר.
הוא אולי מתכוון שבווינדוס יש לו תאימות עם כל התוכנות צד שלישי כמעט, אבל לא יותר מזה.

אבל אולי יש סיבה לזה שאנשים חושבים ככה, שווינדוס יותר נוח מלינוקס, עכשיו בדיוק ראיתי שרשור שמישהו אומר שהוא הוריד קובץ rpm במנדריבה ושהוא לוחץ עליו פעמיים אז המנדריבה לא יודעת באיזה תוכנה לפתוח את זה.. נו באמת..
בדביאן testing שניסיתי לכמה ימים ממש לא מזמן שלחצתי פעמיים על קובץ deb אז הוא נפתח לי בתוכנה של הכיווץ קבצים ולא בgdebi, והתפריטים היו מסודרים בצורה דיי מפגרת..
לפני כמה זמן הפעלתי לייב סידי של opensuse, רק ראיתי איך נראה kde בפעם הראשונה וזה הספיק לי..
וזה בדיוק הסיבה למה שאני משתמש באונבטו וממליץ עליה כל כך ולפעמים חושבים שאני טרול שלה..
מתי שכל ההפצות יתייחסו לפרטים הקטנים האלה, ושkde יהיה כמו gnome, אולי כל האנשים יסכימו שלינוקס הרבה הרבה הרבה יותר טובה מווינדוס.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 15/01/2007 - 22:48

Tudmotu :
The-Q :
Xthread :

אחד למליונים?
פשוט אחד.

אין אדם שלא חווה תקלות בווינדוס.
בווינדוס XP כל שניה מופיעה לי הודעה שהתוכנית צריכה להיסגר בשל פעולה לא חוקית.
אמנם כבר אין מסכים כחולים, המחשב לא מאתחל את עצמו סתם (אלא אם התחשק לו להוריד עדכון), והוא בקושי נתקע (אלא אם יש וירוס).

אתם טועים טעות מרה! וין-דו0 היא אחלה תוכנה! היא עובדת מצויין ויכולה לפעול ללא תקלות (אם לא מחברים אותה לאינטנרנט! Laughing )

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם כתובת AIM Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון
TAsnלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 10/10/2006 · הודעות: 681 ·

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 00:33
נושא ההודעה:

לאורח האחרון שכתב. יש דברים שאתה צודק לגביהם. כמו הזיהוי DOK או הסרת חומרה.
שתי דקות טעינה בהתחלה הווינדוס מרגיש הרבה יותר מגושם ואיטי והלאה והלאה.
בעניין הקטוגריות שאמרת, אתה טועה, גם בווינדוס וגם בלינוקס אפשר לסדר את התפריט התחלה
לפי קטגוריות, ואני אפילו חייב לציין, שבווינדוס זה יותר פשוט, אבל בלינוקס יותר מתוחכם ויותר אפשרויות.
ניהול משתמשים זה עניין ידוע בווינדוס, באמת חרא. עניין העיצובים באמת דפוק, למרות שאפשר להוריד
תוכנות שעוק'פות את העניין, אבל זה עוד זכרון יקר! =) עניין האשפים והכל במערכת הפעלה באמת מעצבן. הדבר שהכי עיצבן אותי בווינדוס זה חוסר התמיכה המובהק ב CLI שממש נוח לי.

אבל חלק מהדברים שאמרת נובעים מחוסר הבנה שלך בסידור המערכת (ווינדוס).

אני חייב לציין בשנית, שמניסיון שלי, על אותו מחשב, שניהם התקנה נקייה ושניהם התקנה מלוכלכת, לינוקס עובד הרבה יותר מהר מווינדוס, נוסה גם על מחשב חזק, KDE מול אקספי ו גנום מול אקספי.
וגם במחשב חלש יותר XFCE 4.2 מול 98SE, גם XFCE4.4 מול 98SE וגם FLUXBOX בגרסאתו העדכנית ובגרסא 0.96 מול 98SE למרות שאני חייב לציין, שלפלאקסבוקס הייתה בעייה קטנה שקצת האטה את ההעלאה של המערכת בשימוש ב UTF-8, אבל היא תוקנה מיד אחרי 0.96 וגם לה יצא פאטץ.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 05:22
נושא ההודעה:

ראשית כל, לכנות את משתמשי חלונות כטיפשים זו מסקנה ילדותית ומטופשת בפני עצמה! ברחבי העולם קיימים מאות מיליוני אם לא מיליארדי משתמשים רבים אשר יודעים היטב מה מתאים להם יותר ומה לא מתאים בכלל. לכל אחד מהם קיים חופש הבחירה והחופש לבחור מתייחס גם למערכת הפעלה אשר תתאים לצרכי המשתמש. גם אם הדבר כרוך ברכישת מערכת הפעלה אזי, עדיין קיים כאן חופש בחירה. רבים מאותם משתמשים התנסו גם בלינוקס ומתוך בחירה חזרו לחלונות. לינוקס אינה מתאימה לכל אחד. נקודה! צר המקום מלפרט את כל הסיבות. משתמשי לינוקס יכולים להעלות את כל הסיבות שבעטיין הינם משתמשים בלינוקס אך אין זה הופך אותם לחכמים או נבונים יותר!
גם אני, מתוך בחירה, ממשיך להשתמש בחלונות. לא, לא מהסיבה שלינוקס אינה טובה. הגירסא האחרונה של אובונטו הינה אחת מיצירות לינוקס המוצלחות ביותר ובהחלט אמליץ עליה בפני משתמשים חדשים אשר מחפשים להפעיל מחשב במגבלות שהיא מציעה. לגבי גיימרים, אין בכלל על מה לדבר. לגבי יציבות חלונות, תשכחו מהמסכים הכחולים. אני לא חוויתי זאת באף אחד מ 5.5 שנות השימוש בחלונות אקס פי. למען האמת, לפחות על פי נסיוני, זו מערכת הפעלה משובחת ויציבה מאוד. למרות התפעלותי מאובונטו לדוגמא, איני מוצא טעם בהתקנת 2 מערכות הפעלה במקביל. לינוקס אינה מכסה את כל צרכי כמשתמש מסיבות רבות ועל כן, אני ממשיך עם חלונות.
כעת, מותקנת אצלי הגירסא העברית של חלונות ויסטה שהינה מערכת הפעלה שונה בתכלית השינוי מאקס פי. השינוי אינו רק בממשק אלא באופן הפעולה והמהירות של המערכת. ההתקנה ארכה כ 25 דקות (מחשב עם מעבר CORE 2 DUO ו 1 ג'גה בית זכרון) בוצע זיהוי מושלם של כל הדרייברים למעט הסורק. הדרייבר של אקס פי התאים. יכולות המולטימדיה והאפשרות לשחק משחקים הופכים את חלונות למערכת הפעלה אשר פשוט מתאימה יותר לרוב המשתמשים. נכון, חלונות הינה מערכת הפעלה לא חופשית וסגורה אך אין זה אומר שלא ניתן לבצע בה שינויים והתאמות בהתאם לצרכי המשתמש. לא לכל אחד יש את הידע והיכולת להתעסק עם זה וכך גם בלינוקס. לסיכום, לינוקס הינה דבר טוב ומבורך אך היא נולדה בעולם קפיטלסטי, מטריאליסטי ועל כן, לעולם תהווה איום שולי וזניח עבור ענק כמייקרוסופט. ברור שמייקרוסופט רוצה להמשיך ולהיות מונופול מוחלט גם אם יש משהו שמדגדג אותה רק בשוליים. לדעתי, מייקרוסופט תמשיך להוביל גם בעוד שנים רבות מאחר שעד היום לא קם תחליף ראוי אשר מספק את כל צרכי המשתמש כפי שחלונות מציעה. אל לנו לשכוח שפיתוח מערכת הפעלה חדשה נמשך זמן רב ועולה מיליארדי דולרים. מי שחושב שגוגל תביא לפריצת דרך פשוט אינו יודע על מה הוא מדבר. גם גוגל הינה חברה השואפת לרווח ולא תסכן מיליארדי דולרים.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 16:59
נושא ההודעה:

אני חושב שמה שיגרום ללינוקס להצליח זה:
יותר ויותר אנשים יתקינו לבד לינוקסים כמו אובונטו, כי זה פשוט הרבה יותר נוח,
זה יתחיל להיות טרנד כמו שפיירפוקס נהייה,
ואז חברות החומרה שמוכרות מחשבים זולים יגידו כוסאמק למה אנחנו צריכים להכפיל את המחיר של המחשב בשביל המערכת הפעלה, ויתקינו אובונטו במקום, בידיעה שזה כבר מערכת נפוצה מספיק ושאנשים פשוטים יסתדרו איתה בלי לשנות בה כלום ומי שרוצה יכול להחליף וכו'..
אנשים יתחילו לרצות אובונטו גם במחשבים הבאים שלהם, מתוך בחירה (לפי דעתי זה יהיה קודם המבוגרים שלא מתקינים משחקים וכל תוכנה שנייה שהם רואים באינטרנט)
החברות שעד עכשיו נמנעו מלהחליף את הווינדוס יתחילו גם לעשות את הצעד, וככה לאט לאט כולם ישתמשו בלינוקס..

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 17:12
נושא ההודעה:

Anonymous :
ואז חברות החומרה שמוכרות מחשבים זולים יגידו כוסאמק למה אנחנו צריכים להכפיל את המחיר של המחשב בשביל המערכת הפעלה, ויתקינו אובונטו במקום, בידיעה שזה כבר מערכת נפוצה מספיק ושאנשים פשוטים יסתדרו איתה בלי לשנות בה כלום ומי שרוצה יכול להחליף וכו'..
אנשים יתחילו לרצות אובונטו גם במחשבים הבאים שלהם, מתוך בחירה (לפי דעתי זה יהיה קודם המבוגרים שלא מתקינים משחקים וכל תוכנה שנייה שהם רואים באינטרנט)
החברות שעד עכשיו נמנעו מלהחליף את הווינדוס יתחילו גם לעשות את הצעד, וככה לאט לאט כולם ישתמשו בלינוקס..

בקיצור אתה רוצה להפוך את אובונטו לוינדוס החדשה.

להזכיר לך למה מונופולים זה דבר רע?

ויש הפצות הרבה יותר ידידותיות מאובונטו כמו מנדריבה.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 17:37
נושא ההודעה:

ציטוט:

אם כבר אז הייתי הופך את FreeBSD לוינדוס החדשה. הקרנל של לינוקס נשלט על ידי אדם אחד (משום מה מזכיר לי מאוד את גייטס) ואילו בFreeBSD הכל נשלט על ידי קבוצה של מפתחים (core team) שזה הרבה יותר הוגן ומוצלח.

בקשר למנדריבה, תעשה טובה ילד אל תזכיר את הזבל הזה בנוכחות אנשים אחרים שיכולים להתפתות ולנסות.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 17:45
נושא ההודעה:

Anonymous :
ציטוט:

אם כבר אז הייתי הופך את FreeBSD לוינדוס החדשה. הקרנל של לינוקס נשלט על ידי אדם אחד (משום מה מזכיר לי מאוד את גייטס) ואילו בFreeBSD הכל נשלט על ידי קבוצה של מפתחים (core team) שזה הרבה יותר הוגן ומוצלח.

בקשר למנדריבה, תעשה טובה ילד אל תזכיר את הזבל הזה בנוכחות אנשים אחרים שיכולים להתפתות ולנסות.

אפשר לדעת מה הזבל במנדריבה????

הבעיה של BSD זה הרשיון וכאן באמת אפשר ליצור מונופולים.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 17:52
נושא ההודעה:

nadavvin :
Anonymous :

יש אנשים שלא משנה כמה תסביר להם, הם רוצים מערכת הפעלה כמו שיש לכולם וזהו. אבל פשוט קובעים להם עובדה - במחשב הזה יש לינוקס, אז זה לפעמים עובד.

וזה ממש לא מונופול, כי לעבור מאונבטו לדבאין או לכל הפצה אחרת זה ממש לא בעייה.. אין פה שום מונופול..
ומה לכל השדים והרוחות נוח במנדריבה יותר מאובונטו?

חזרה לתוכן הדיון
definexלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 28/01/2006 · הודעות: 667 · מיקום: תל אביב

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 17:55
נושא ההודעה:

מה שעבד עבור פיירפוקס לא יעבוד עבור לינוקס. פיירפוקס הוא בסה"כ דפדפן... הוא לא מערכת הפעלה. התקנת פיירפוקס ומשהו לא עולה? אתה מפעיל ישר את ie או משתמש ב- ietab בכלל בלי לצאת מהפיירפוקס...
התקנת לינוקס ומשהו לא עובד שעובד בווינדוס? בהנחה ששמרת את הווינדוס אתה חייב לעשות ריסטרט... ואז אם אתה רוצה לחזור ללינוקס זה עוד ריסטרט...

כלומר רק בגלל הסיבה הפשוטה הזו (ויש עוד עשרות סיבות ונימוקים), מה שעבד לפיירפוקס לאו דווקא יעובד ללינוקס.

ללינוקס יש עוד דרך ארוכה מאוד כדי להפוך למערכת הפעלה שתהיה נפוצה בשוק הביתי. אני אומר את זה בתור מישהו שמשתמש בלינוקס במערכת הפעלה יחידה וכבר מכיר את המערכת שלו טוב. יש לי ניסיון והמערכת שלי עובדת עבורי באופן מושלם ומתאימה כמו כפפה ליד. אבל הדרך למערכת כזו דורשת ידע רב שאינו נחלה של כל משתמש ביתי.

דבר נוסף שצריך להיות זה פשטות של תחזוקה. פשטות בהתקנה זה פשוט לא מספיק. אם התקנת מערכת הפעלה ברבע שעה בלי כל בעיה אבל אחר כך התחזוקה שלה הופכת לבעייתית זה לא טוב (זה אחת מהבעיות שיש בווינדוס). ג'נטו (אין כאן שום כוונה להתחיל מלחמת הפצות) נתנת לתחזוקה מאוד קלה (אם כי ההתקנתות לוקחות זמן). התחזוקה הקלה נובעת מכך שאין צורך בלהתעסק עם מאגרים כאלו ואחרים. מאגר לתוכנה קניינית, לתוכנה חופשית, כל זה סיבוך מיותר לדעתי שמקשה מאוד על התחזוקה.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 16/01/2007 - 18:05
נושא ההודעה:

ציטוט:

יש אנשים שלא משנה כמה תסביר להם, הם רוצים מערכת הפעלה כמו שיש לכולם וזהו. אבל פשוט קובעים להם עובדה - במחשב הזה יש לינוקס, אז זה לפעמים עובד.

זה אפילו עוד יותר מעצבן.

הם רוצים כמו כולם, תגיד לינוקס לא אובונטו.

אובונטו זה רק אריזה לאותו דבר, אז שאתה ממליץ למישהו על אובונטו, תמליץ עליו כלינוקס לא כאובונטו.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 17/01/2007 - 08:09
נושא ההודעה:

לבחור שדיבר על בחירה אני אתך, אבל כמו שאמרתי הרוב אינם בוחרים!
בנודע לאובונטו... דביאן הם ארגון ללא מטרות רווח! אובונטו אני לא יודע...

חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

1. אורח [משתמש]
  2. nadavvin
  3. MrBlond