פורסם: 30/04/2005 - 17:27
נושא ההודעה: גרסת הבדיקה הראשונה של אחד לינוקס 2005 זמינה להורדה
|
גרסת הבדיקה הראשונה של אחד לינוקס 2005 זמינה להורדה
גרסת הבדיקה הראשונה של אחד לינוקס 2005 זמינה להורדה. הגרסה עדיין לא שלמה - הכוונה היא שהשלמתי רק בערך חצי מהדברים שאני רוצה להשלים בגרסה זו, החל מבחירת החבילות, בדיקות איכות יותר מקיפות, הרחבות שונות המותאמות לקהל המקומי וכו'.
מסיבה זו, גרסאות הבדיקה יכונו "חצי" - חצי הדרך לגרסה הסופית.
ביצעתי מספר התקנות ניסיון (עדיין לא בדקתי שדרוג מאחד 9.2b) ונראה שהגרסה מוכנה לבדיקה קהילתית. גרסאות הבדיקה הבאות יבוססו על גרסה זו.
למרות שאני די מרוצה מהגרסה, ואני עוקב אחרי דיוני המפתחים של מנדריבה כדי לוודא שאין הפתעות לא נעימות בגרסה - אני לא רוצה נקיפות מצפון, ולכן, אם אתם בין הראשונים שינסו את הגרסה, אנא בדקו את ההתקנה על מערכות לא קריטיות ולאחר גיבוי. ואם אתם מנסים - אנא דווחו מהן חוויותיכם - הן לטובה והן לרעה, כי בלי היזון חוזר מהמשתמשים אין שום דרך להשתפר בגרסאות הבאות.
מאיפה משיגים?
גרסת הבדיקה הראשונה, או Hezi 2005 - test1, מבוססת על מנדריבה 2005LE (לשעבר מנדרייק לינוקס 10.2) הסופית. בדף ההורדה בברליוס תוכלו למצוא את רשימת החבילות שכללתי בגרסה זו. אתם מוזמנים להוריד ולהתקין, וכמובן לדווח בחזרה על כל בעיה וחוסר שאתם נתקלים בו, בין אם מדובר בבעיה של אחד ובין אם בבעיה של מנדריבה.
אפשר להוריד את תמונת התקליטור לצריבה מברליוס:
http://developer.berlios.de/projects/ehad/
חתימת ה-md5 של התקליטור היא:
33f0d67f165d968d179fa4680666ab8e 1-Hezi-2005-test1.iso
לאחר ההורדה והצריבה, מומלץ לעיין בספריית ehad בשורש התקליטור - תמצאו שם מספר קבצי טקסט שימושיים - רשימת בעיות ידועות, רשימת שינויים וכו'.
לאחר ההתקנה, יש עוד מספר חבילות שלא מותקנות (כרגע) כברירת מחדל - כך שכדאי להפעיל את rpmdrake (אפשר מתפריט מערכת -> הגדרות -> חבילות תוכנה) ולהתקין חבילות נוספות (תתעלמו מההודעות לגבי חתימות חסרות). אל תשכחו להגדיר מקורות התקנה מהרשת בעזרת אתר easy urpmi - בתפריט הגרסאות תבחרו '2005'.
מה שונה מפעם קודמת?
חופש הבחירה
למרות שמדובר בתקליטור אחד, ניסיתי לתת למשתמש חופש בחירה עד כמה שהמקום בתקליטור אחד מאפשר. הפעם הזאת, כללתי גם את KDE וגם את גנום בתקליטור (לצערי, לא היה מקום לכלול גם את XFce). כללתי שתי חבילות יישומים משרדיים - אופן אופיס ו-Koffice הקטנה והזריזה יותר. כללתי שני דפדפנים - פיירפוקס וקונקי. בתחומים אחרים, בין אם בשל חוסר מקום או עליונות ברורה לתוכנה מסויימת, כללתי רק תוכנה אחת מכל סוג - K3b לצריבה, AmaroK להשמעת מוזיקה, Kaffeine לצפייה בסרטים וכו'.
פונקציונליות
הפעם כללתי את gcc כדי לאפשר למי שצריך לקמפל ביתר קלות דרייברים לכרטיסי מסך 3D או תוכנות אחרות.
במהלך ההתקנה יוצגו מסכי הסבר של אחד, לא מנדריבה - כרגע כללתי רק כמה דוגמיות אבל הכוונה היא לאפשר למי שמתקין את המערכת בפעם הראשונה לקבל סקירה על תכונותיה ולא חומר שיווקי.
בפעם הקודמת "אחד" סופקה רק עם תמיכה בעברית ואנגלית. הפעם כללתי גם חבילות שפה וגופנים ברוסית, אמהרית וערבית. עוד לא החלטתי אם החבילות יכללו בגרסה הסופית - זה תלוי ברמת העניין בתמיכה כזו ובעזרה בטסטים מצד הקהילה (מאחר ולי אין שום דרך לבדוק האם התמיכה טובה או לא).
חבילות מותאמות לקהל המקומי
בערכה נכללו גם אשף האינטרנט הישראלי וגם חבילת דרייבר למודמי ADSL USB הממותגים כ-ALE.
כללתי עוד מספר חבילות מקומיות כגון bidiv, ערכת גופני fancy של קולמוס, ו-hspell בגרסה המלאה. אני מתכוון להוסיף עוד חבילות בהמשך, כפי שיתאפשר.
עדכניות - תיקוני האבטחה ובאגים קריטיים כבר בפנים
אחד כוללת את כל תיקוני האבטחה שמנדריבה שחררו עד סוף השבוע. לכן, היא אפילו יותר עדכנית ממנדריבה 2005LE שעוד לא יצאה. גם בגרסאות הבאות אני מתכוון לכלול את עדכוני האבטחה שיהיו זמינים באותה עת - וגם עדכון לחבילות מרכזיות כגון פיירפוקס.
אני לא מתכוון לכלול גרסאות פיתוח/לא רשמיות של סביבות העבודה - חשוב לי לשמור על תאימות של 100% למנדריבה כדי שמשתמשי אחד יוכלו להשתמש בכל המקורות הרשמיים של ההפצה - כך שאל תצפו בקרוב לגרסה האחרונה של KDE. גנום וכו' (לפחות עד גרסאות הבדיקה של אחד לינוקס 2006;) ).
מה עדיין חסר?
גרסאות הבדיקה יתוייגו תחת השם "חצי". הסיבה היא, שיש לי עדיין רשימת דברים שעדיין צריך לעשות, וגם לא מעט טסטים שצריך לעשות.
בפעם הקודמת השקעתי מאמץ רב בבדיקות כדי לוודא שאחד תהיה יציבה ושלמה ככל האפשר. מאחר והפעם אני משקיע הרבה ב"מסביב", משך הזמן שייקח להוציא גרסה סופית יכול להתארך. כאן אתם נכנסים לתמונה - כל התקנה שתוכלו לבצע ודיווח על בעיות/חוסרים תעזור לי מאוד. אם אתם רואים התייחסות לבעיות עם אחד באתרים אחרים - אנא ספקו קישור בדיון הזה - הסיבה היא שאני כמעט וכבר לא מבקר באתרים אחרים מחוסר זמן, ובעיות שלא אהיה מודע להן עלולות להשאר ללא פתרון.
תודות
חלק נכבד מהשיפורים שכבר הכנסתי והחידושים שיוכנסו הם תוצאה ישירה לדיונים שהתנהלו כאן באתר ובקשות שהועברו אלי באמצעים אחרים ע"י elcuco, משה, hanan ואחרים. אני לא מבטיח שאוכל לממש את כל הבקשות - אבל אני לפחות אשתדל. אני רוצה להודות לכל מי שעזר בגיבוש הקונספט של האחד החדש.
אני גם רוצה להודות לכל מי שהיה מעורב בהצעת הלוגו של אחד - כל ההצעות היו מאוד יפות וכשרוניות - והיה מאוד קשה לבחור את הלוגו שישמש את אחד. בסוף בחרתי שילוב של הלוגו שהוצע ע"י The_duke ואייל עם תיקוני צבעים שעידו הציע. תודה מיוחדת מגיעה גם למתכנת - שיזם את התחרות.
אני גם רוצה להודות לכל מי שהיה מעורב בתרגום של מנדריבה (וכמובן כל שאר תרגומי לינוקס לעברית, כתיבת קוד לתמיכה בעברית וגופנים, כל כותבי התוכנה החופשית לדורותיהם וכמובן בניית מנדריבה עצמה), קצרה היריעה מלציין את כ-ו-ל-ם, למרבה המזל;)
נערך לאחרונה על-ידי דוביקס בתאריך 06/05/2005 - 16:26, סך-הכל נערך פעם אחת
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 18:04
נושא ההודעה:
|
|
אולי במקום לייצר הפצה שלמה, תיצור meta-package?
אני חושב שיהיה הרבה יותר קל לתחזק את זה כך, מה גם
שאולי יהיה אפשר ליצא את זה להפצות אחרות
Dovix-Hebrew-Metapackage
Dovix-Hebrew-IL-Metapackage.
*הממ..*
*נשמע טוב!*
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 18:55
נושא ההודעה:
|
יש סיכוי שתשקול הכנסה של mplayer במקום kaffeine?
יש לו תמיכה יותר טובה בכתוביות עיברית ובכלל נגן יותר טוב מ xine ..
אם אתה רוצה קצת הוראות מה צריך לשנות ב mplayer אז כאן (יש גם סקריפט שמוריד את הכתוביות לשוליים השחורים בתחתית במסך)
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 19:05
נושא ההודעה:
|
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 20:47
נושא ההודעה:
|
|
יש (או יהיה) W32CODECS כי לדעתי זה מאוד חשוב שיהיה תמיכה לכל הפורמטים של MEDIA.
ועוד משהו :האם מנדריבה מתכוונים להתחיל לתת חבילות יותר עדכניות כמו דביאן ולא לחכות חצי שנה/שנה כדי לקבל חבילות ישנות כמעט באותו מידה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 21:07
נושא ההודעה:
|
|
לא חופשי, ומוגן כנראה בפטנטים. אין טעם להציע חבילות לא חופשיות, אני לא יכול/רוצה לכלול אותן.
לגבי עדכניות - אם אתה מחפש bleeding edge אז זו לא המטרה וגם לא תהיה המטרה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 21:08
נושא ההודעה:
|
|
למרות שאני בעבר דווקא הצעתי לך להוסיף את גנום, דעתי השתנתה, ואני דווקא חושב שעדיף להתרכז רק בסביבה אחת, אבל שתהיה טובה ככל אפשר.
כדי לאפשר למשתמשים חופש בחירה, תוכל פשוט להוסיף לרשימת המקורות שרתי אינטרנט, ואז כל משתמש מכור של גנום/XFCE או כל תוכנה אחרת יוכל להשתמש בקדא רק פעם אחת, כדי להתקין מה שהוא רוצה, ולקבל איזו מערכת שבא לו.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 30/04/2005 - 23:20
נושא ההודעה:
|
|
כמה הצעות אם אפשר:
1) תתקין את kmplayer, הוא יכול להשתמש במנוע של xine במקום זה של mplayer, ויש לו תוסף יותר טוב לדפדפן. ייתכן כי יותר יציב, לא בדקתי לעומק.
2) האם אתה כולל את התסריט התחברות לתחנות רדיו? יש מקום לכמה, זה לא כואב יותר מדי.
3) הגדרות ברירת מחדל של משתמשים: יש אפשרות לעשות קובץ המכיל את ההגדרות ה"מומלצות" שלך ל/etc/skel? ניתן גם לכתוב תסריט BASH קטן שיאפס את ההגדרות של המשתמש להגדרות המומלצות שלך (מחיקת כמה תתי ספריות בספריית הבית, קביעת LOCALE, התקנת גופנים לספרייה מקומית במיקרה והם לא נמצאים ועוד).
טוב, בינתייים מה שעולה לי בראש.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 01:27
נושא ההודעה:
|
| MBD : | למרות שאני בעבר דווקא הצעתי לך להוסיף את גנום, דעתי השתנתה, ואני דווקא חושב שעדיף להתרכז רק בסביבה אחת, אבל שתהיה טובה ככל אפשר.
כדי לאפשר למשתמשים חופש בחירה, תוכל פשוט להוסיף לרשימת המקורות שרתי אינטרנט, ואז כל משתמש מכור של גנום/XFCE או כל תוכנה אחרת יוכל להשתמש בקדא רק פעם אחת, כדי להתקין מה שהוא רוצה, ולקבל איזו מערכת שבא לו. |
אני מסכים.
בעקבות התרגום המלא של מנדריבה (והפצות אחרות) לא ברורה לי לגמרי המטרה של ההפצה הזו (רק לחסוך בתקליטורים?), אבל אם היא נועדה להיות הפצה למתחילים (למעשה, מהגרים מ"חלונות") לדעתי צריכה להיות בה רק סביבה אחת - KDE.
אני מגלה שחופש הבחירה הנוסף הוא עניין שמרתיע מתחילים גמורים. אמנם החופש הזה הוא אחד היסודות שעליהם הלינוקס עומד, אבל מתחילים גמורים מגשימים אותו בעצם העובדה שהם בחרו לנסות לינוקס והעמדת בחירה נוספת בשלב זה לפניהם מכבידה ומיותרת. ולכן, לטעמי, בהפצה של תקליטור אחד למתחילים - צריך להיות רק כלי אחד לכל משימה, ובנידון של שולחנות העבודה - הכלי הקל למהגרים חדשים הוא KDE.
מאוחר יותר הם יוכלו להתקין, כאמור, כל סביבת עבודה שיחפצו מהרשת או להתקין את ההפצה המקורית של מנדריבה שכוללת את שני הסביבות.
יתרה מזו, אם יש בתקליטור שתי סביבות אז השניה צריכה להיות XFCE. כיון שניתן להגדיר את היעוד שלה כשולחן עבודה למחשבים חלשים באופן מובחן יותר מהיעוד של gnome (שולחן עבודה למשתמשים מתוחכמים ? נזיריים ?) לעומת KDE.
ההשקעה בהפצה עברית למתחילים, צריכה להיות מופנית למדריכים (עדיף אינטרקטיביים) בעברית שיסבירו את ההבדלים (הטכניים) העיקריים מ"חלונות" למשל - עקרונות התקנת תוכנה, חיבור לאינטרנט וכדו'.
בכל מקרה, כל הכבוד לדוביקס על ההשקעה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 02:26
נושא ההודעה:
|
|
אני מציע שתסים אייקונים של :
התקנת JAVA
התקנת FLASH
והתקנת W32CODECS
ככה שהמשתמש המתחיל יוכל בקלות לקבל את התמיכה בפורמטים שהיה לו בווינדוס
(אני לא מתכווןן שתוסיף אותם להפצה אלא תעשה כמה סקריפטים שיורידו ויתקניו את התוספים האלא).
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 06:48
נושא ההודעה:
|
| landmn : | בעקבות התרגום המלא של מנדריבה (והפצות אחרות) לא ברורה לי לגמרי המטרה של ההפצה הזו (רק לחסוך בתקליטורים?), אבל אם היא נועדה להיות הפצה למתחילים (למעשה, מהגרים מ"חלונות") לדעתי צריכה להיות בה רק סביבה אחת - KDE.
|
אחד מעולם לא נועדה להיות הפצה שמותאמת במיוחד למהגרים מחלונות (אם כי היא בהחלט מתאימה, גם להגדרה הזו), או הפצה עצמאית בכלל. הנה ציטוט מדף הבית הישן, שעדיין בתוקף:
| ציטוט: |
'אחד' הינו פרוייקט ישראלי המציע אריזה מחדש של חבילות בינאריות סטנדרטיות של מנדרייק לינוקס, במטרה לספק תקליטור התקנה בודד למשתמשי מנדרייק בישראל. פרוייקט 'אחד' מתעתד לספק אוסף שימושי של יישומים בתקליטור אחד ומציע תאימות מלאה להפצה פופולרית זו. משתמשי "אחד" יכולים להנות מכל כלי הההתקנה והגדרות הגרפיים המסופקים ע"י מנדרייק, כמו גם מאגר החבילות הענק (ואפשרות התקנה אוטומטית של תוכנות).
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 09:58
נושא ההודעה:
|
|
דוביקס, אולי זו לא המטרה היעודית, אבל אני חייב לומר שכשהשתמשתי במנדרייק (היום אני באובונטו), היה לי הרבה יותר נוח לתת למשתמשי חלונות דיסק אחד של הפצה קלה וידידותית, מאשר שלושה דיסקים...
ואם הרעיון הוא לחסוך בהורדה של דיסקים, אז בכל מקרה אם אתה משתמש בשולחן עבודה אחר מ-KDE תצטרך להוריד הרבה חבילות ייעודיות של השולחן שלך, ועדיף לתת KDE כמה שיותר מלא, ומשתמשי גנום/XFCE, יורידו בעצמם את כל החבילות שלהם מהאינטרנט.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 10:04
נושא ההודעה:
|
|
עלה לי עוד רעיון:
אם זה אפשרי, תיצור אשף שעוד בהפעלה הראשונה, ישאל את המשתמש איזו סביבת עבודה הוא מעדיף - ובהתאם האשף יוריד את החבילות הנדרשות מהאינטרנט. משתמש חדש בלינוקס, פשוט ימשיך עם KDE (שיהיה כתוב לידה "מומלץ למי שאינו בקיא"...), וכך פתרנו את הבעיה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 15:44
נושא ההודעה:
|
|
מספר הצעות לבחירה:
1. התרכז בסביבת עבודה אחת, ושים תסריטים שישבו על שולחן העבודה/תפריט בקיקר/גנום-פאנל ויאפשרו התקנת סביבות אחרות בצורה מהירה ויעילה.
2. אפשרות לקיק-סטארט (כמו שקיימת באובונטו), שלאחר התקנת בסיס ההפצה תאפשר התקנת סביבות ואפליקציות אחרות מהמאגרים (חסרון בשיטה זו הוא ההתרחקות הקטנה ממנדרייק, אך כל עוד היא חיונית לדעתי היא גם לגיטימית).
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 17:39
נושא ההודעה:
|
|
למה אם ההפצה נועדה למתחילים אז צריך רק kde?
kde יותר מסובכת לשימוש מ gnome (והכוונה היא לריבוי אפשרויות שכבר לא רואים את היער)
gnome קלה לשימוש ומתאימה למתחילים אפילו יותר מ kde
פרט לכך שדוביקס עצמו מעדיף את kde מסיבותיו הוא אני לא רואה סיבה שדווקא kde תהיה סביבה יחידה
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 18:18
נושא ההודעה:
|
|
את תגובתי לרעיון אתה מוזמן לקרוא למעלה, אני רק יכול לומר שאני משתמש "מושבע" של גנום, אני עושה הכל כדי לא להשתמש בתוכנות של קיידיאי, ובכל זאת למתחילים הייתי ממליץ על קיידיאי, כי היא יותר דומה לחלונות ויותר יציבה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 18:33
נושא ההודעה:
|
|
הצעה לפרויקט נוסף לאחד-לא נראה לי שדוביקס יסכים אבל בכל אופן אני מציע:
e1-easy 1 גרסא קלילה לאחד עם שולחנות עבודה קלילים יותר מקיידיאי או גנום. כך שיהיה ניתן להתקין את ההפצה(e1 לא אחד הרגילה) על מחשבים חלשים.
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 19:23
נושא ההודעה:
|
| Anonymous : | למה אם ההפצה נועדה למתחילים אז צריך רק kde?
kde יותר מסובכת לשימוש מ gnome (והכוונה היא לריבוי אפשרויות שכבר לא רואים את היער)
gnome קלה לשימוש ומתאימה למתחילים אפילו יותר מ kde
פרט לכך שדוביקס עצמו מעדיף את kde מסיבותיו הוא אני לא רואה סיבה שדווקא kde תהיה סביבה יחידה |
זה לא בגלל הנוחות.
זה פשוט מאוד בגלל שKDE היא היחידה שמתורגמת לעברית.
התרגום של גנום מאוד חלקי.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 19:25
נושא ההודעה:
|
תודה לכולם על ההצעות.
מנחם:
כל החבילות המקוריות שקיימות באחד זמינות לכל משתמשי מנדריבה 2005 ממקור ההתקנות של אחד. שאר החבילות זמינות ממקורות התקנה רשמיים של מנדרייק. החבילות האלה לא יעבדו ממילא על הפצות לינוקס אחרות (להפצות אלו יש בד"כ חבילות משל עצמן עבור התוכנות הרלונטיות).
http://whatsup.co.il/forum/22048
MBD:
אני לא מתכוון להכנס למלחמת הפצות, והיות ונתקלתי באנשים שאוהבים סביבה אחת על פני האחרת ולהפך, ומצד שני התקנת הסביבה השניה היא לא בדיוק קובץ אחד אלא מספר חבילות, אני מעדיף לספק את שתיהן ושכ"א יחליט מה טוב לו. גם הורדה מהאינטרנט לא מעשית בגלל גודל החבילות ומאחר ויתכן והמשתמש לא יצליח להתקבל לאינטרנט באופן מיידי.
לגבי "סביבת עבודה מלאה" - כל תוכנת KDE או גנום עובדת על שתי הסביבות, ומה שמנחה אותי הוא לאו דווקא שהיישומים ייראו אחידים (למרות שגם זה מאוד חשוב) אלא שהמשתמש יקבל את התוכנות המובילות, אם יש כאלו.
urielka:
התקנת פלאש היא עניין של שניות דרך פיירפוקס, כך שלא ברור לי הצורך בסקריפט מיוחד.
התקנת ג'אווה אינה פשוטה וכתיבת סקריפט שיעבוד תמיד לוקחת זמן - אם תוכל לכתוב סקריפט כזה אשמח לשלב אותו.
לגבי פורמטים לצפייה בסרטים, אני לא בטוח עד כמה חוקי להפיץ אותם או לספק סקריפט שיקל להתקין אותם.
elcuco:
אמרתי חצי עבודה, לא?
TNT:
יש אפשרות ל-kickstart - פשוט צריך להוריד את Mandriva mini (למי שלא מכיר, זה תקליטור של 300~ מגה שמכיל את icewm ואת מינימום הדרייברים/תוכנות שצריך) או לבצע התקנת רשת. בשביל זה לא צריך את אחד.
יהונתן:
ראה את מה שכתבתי ל-TNT למעלה. מנדריבה כבר נותנת לזה פתרון.
===========================
מאחר והרבה מהרעיונות המעניינים כאן נוגעים למיצוב של "אחד", אז הנה ההגדרה הרשמית:
- אחד הייתה, הינה ותהיה תואמת ב-100% למנדריבה - עם תוספות שזמינות גם למשתמשי מנדריבה רגילים
- אחד מיועדת למשתמשים ישראליים שרוצים לנסות את מנדריבה, אבל (1) לא רוצים שלושה דיסקים (2) רוצים גרסה שכוללת תיקוני אבטחה רשמיים (3) רוצים תוספים מותאמים לקהל הישראלי
אחד לא מיועדת למי ש:
- רוצה לבצע התקנה מינימלית של מנדריבה - בשביל זה קיים Mandriva Mini ואופציית ההתקנה מהרשת
- רוצה לבצע התקנה מורחבת של מנדריבה הכוללת למשל תוכנות שרת, ללא חיבור לרשת - בשביל זה יש את שלושת הדיסקים הרשמיים (המהדרים אפילו יכולים להשקיע במנוי למועדון מנדריבה או ברכישת PowerPack)
מי שרוצה רק סביבת עבודה אחת יכול בהתקנה לבחור שלא להתקין את הסביבה השנייה - מדובר בקליק אחד. משתמשים מתחילים יקבלו כברירת מחדל את שתי הסביבות, וברירת המחדל בעליה היא KDE. כשמשתמשים אלו ירצו לנסות את גנום - הם יוכלו עם שלושה קליקים לעשות את זה, בלי להתקין ערימת חבילות.
לגבי התאמה למתחילים - ההמלצה שלי *תמיד* היא שמתחילים יתחילו מ-live cd וילמדו להכיר את המערכת, המושגים והיישומים לפני התקנת לינוקס. רק אחרי זה, לקפוץ למים. אם בשלב זה המשתמש בוחר להתקין מנדריבה, אחד יתן פתרון טוב יותר (בגרסה היציבה, לא כרגע) אם התשובה לשני הסעיפים למעלה היא "כן".
נערך לאחרונה על-ידי דוביקס בתאריך 01/05/2005 - 23:30, סך-הכל נערך פעם אחת
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 19:49
נושא ההודעה:
|
|
דוביקס,מה עם אתר רשמי עדכני?
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 21:34
נושא ההודעה:
|
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 23:20
נושא ההודעה:
|
התקנתי את חצי היום על qemu (אין לי מחשב פנוי לניסויים),
ההתקנה היתה מהירה יחסית לqemu (כ35 דקות, אבל עשיתי התקנה "רזה"; גנום, קיידיאי,כלי הגדרה), שני דברים שהיו בעיתיים, בהתקנה היו בערך 2 דקות שהמחשב לא ביצע כלום (בגלל זה פעמיים הפסקתי את ההתקנה  ), זה תמיד היה בסוף התקנת החבילה sendmail , אני מניח שבגלל שלא הגדרתי רשת על המכונה המדומה אז הוא ניסה לשלוח וקיבל timeout בסוף.
דבר שני, שמתי לב שבשלב מסויים של ההתקנה כשמופיעה רשימה של מה מוגדר ומה לא, ההתקן הגראפי לא הוגדר והייתי צריך להגדיר אותו (יכול להיות שזה מה שקרה לamiram).
הרצתי את מה שהוא התקין בסוף ובהחלט עלה טוב, בדקתי פה ושם את KDE וגנום (עד כמה שיכולתי), ונראה מצויין. יש לי כמה תמונות מסך (14), אולי אני אעלה אותם קרוב.
אני אנסה להתקין את שאר החבילות מה"דיסק", ונראה איך השאר יהיו.
שלומי.
_________________ http://sijp.no-ip.info
בקשה: נא לא לבקש ממני תמיכה באופן פרטי. שאלות תמיכה יש להפנות לפורומים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 01/05/2005 - 23:43
נושא ההודעה:
|
sijp: תודה על הניסוי
לגבי חבילת sendmail - אני אבדוק אם אפשר להוריד אותה (נדמה לי שרוב המשתמשים הביתיים לא צריכים אותה, אלא אם יש איזו חבילה אחרת שתלוייה בה).
לגבי זיהוי ההתקן הגרפי - איזה כרטיס מסך הסימולטור מדמה? אני אודה לך אם תוכל לשלוח לי את הלוגים (הסברתי איזה בשני דיונים נפרדים בפורום) ובמידת הצורך אני אפתח באגים בבאגזילה של מנדריבה על הבעיות.
נ.ב. - האם תוכל לרשום מה הפקודות להפעלת התקליטור דרך האמולטור? נראה לי שזה יהיה שימושי גם לאחרים שרוצים לנסות (ואיזו חומרת מינימום נדרשת  ).
תודה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 02/05/2005 - 01:31
נושא ההודעה:
|
אני לא יודע מה המינימום, אני מניח שצריך מחשב חזק פחות או יותר.
זה מה שאני עשיתי:
| קוד: | | dd of=ehadimage bs=1024 seek=4000000 count=0 |
בשביל ליצור את ה"דיסק הקשיח" - יוצר קובץ בגודל כ4 ג'יגה.
| קוד: | | qemu -cdrom '1-Hezi-2005-test1.iso' -hda ehadimage -boot d |
בשביל להתקין
בשביל להריץ
אני אבדוק מה החומרה של qemu
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 02/05/2005 - 02:20
נושא ההודעה:
|
זה מה שכתוב בman :
| קוד: | Cirrus CLGD 5446 PCI VGA card or dummy VGA card with Bochs VESA
extensions (hardware level, including all non standard modes) |
זה lspci :
Cirrus logic GD 5446
הייתי מפרסם את הלוגים אם הייתי יודע איך מעבירים אותם מהמכונה המדומה למחשב.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 02/05/2005 - 02:40
נושא ההודעה:
|
|
אין לי בעיה לבנות סקריפט לJAVA.(נדמה לי שבשבת אני יעשה את זה ויפרסם את זה).
ובנוגע לW32CODEC אמנם התחום הוא אפור אבל זה לא מונע מלשים SCRIPT שיעזור להתקין את זה.
ומה בקשר לסקריפט של NETVISION לכבלים הוא עובד ביותר הפצות מאשר החייגן הישראלי
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 04/05/2005 - 19:30
נושא ההודעה:
|
| דוביקס : | TNT:
יש אפשרות ל-kickstart - פשוט צריך להוריד את Mandriva mini (למי שלא מכיר, זה תקליטור של 300~ מגה שמכיל את icewm ואת מינימום הדרייברים/תוכנות שצריך) או לבצע התקנת רשת. בשביל זה לא צריך את אחד. |
התכוונתי לאפשרות בהתקנה לבחור קיקסטארט מהירה והתקנת תוכנות extra שהמשתמש בוחר ואין להן מקום בדיסק.
אם אפשרות הקיקסטארס פולשנית מדי לדעתך, אתה יכול לבחור באפשרות הלינקים להתקנה מהירה של התוכניות (או פשוט להמנע משתי האפשרויות  ).
| חזרה לתוכן הדיון |
|
|